Jóga

jóga Miért jó jógázni?

ismerd meg Jóga típusok

Iyengar jóga

Az Iyengar jóga nevét arról a 2018-ban száz éve született Bellur Krishnamacharya Sundararaja Iyengarról kapta, akitől a modern jóga egyik fontos és kiemelkedő irányzata ered. Jóllehet a mester határozottan ellenezte, hogy róla nevezzék el a követői azt a jógát, amit oktatott, mára már ismert és elfogadott márkajelzéssé vált az Iyengar-jóga. BKS Iyengar ugyanis a jóga 2500 éves hagyományával összhangban azt gondolta, hogy csak egy jóga van, jóllehet azon belül többféle megközelítési módszer létezik, s mindegyik jogosult, amíg képes visszavezetni magát a hagyományhoz.

Középpont Jógastúdió | A hely, ahol magadra találsz | Képgaléria | Jóga
Hatha jóga | Középpont Jógastúdió
Hatha jóga

A hatha jóga talán a legelterjedtebb, legismertebb jógairányzat. Minden jóga gyakorlás alapját képezi.
A hatha szó két szóból tevődik össze: a “Ha” a Napot, a “Tha” Holdat jelent. Ez a jógában az aktív-passzív, a soláris-lunáris energiák kiegyensúlyozását jelenti a test, a lélek és a szellem szintjén.
Egy hatha jóga órán az ászanázáson (testtartások) túl a jóga többi gyakorlati ágát is megismerheted. Ezek a meditációs gyakorlatok, a mantrák zengetése, a pranajam (életerőt növelő légző) gyakorlatok, a kryák (tisztító, méregtelenítő gyakorlatok) illetve a relaxációs gyakorlatok.

GERINCJÓGA

A jóga több ezer éves hagyományában számtalan gyakorlatot találunk, amely jótékony hatással van a fizikai testre és ezen keresztűl az emberi élet egészére. A hatha jóga eszköztárát alkalmazó Gerincjóga célja az egészség helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával. A helyes tartás a mozgásszervi problémák megelőzését illetve utókezelését szolgálja és a megfelelő légzés elsajátításának alapfeltétele. Az ászanák helyes gyakorlása kiegyensúlyozza az izomrendszert, az idegrendszert és az elmét, valamint támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait.

Középpont Jógastúdió | Gerincjóga
Középpont Jógastúdió | Práger Anna | Női jóga
Női jóga
A női jóga órák a hatha jóga gyakorlatain alapulnak, de fókuszunk a medencénk és női szerveink energizálásán, csípőnk lazításán, valamint szívünk nyitásán van. Mivel célunk, többek között, a női minőségeinkkel, erőinkkel való kapcsolódásunk, az ászanákon, légzőgyakorlatokon, meditációkon túl sok áramló-összekötő gyakorlatot, gyakorlatsorozatot használunk.
Jóga óráimon abban segítelek, hogy mindinkább tudj kapcsolódni belső, női erőforrásaidhoz. Bízz megérzéseidben s hozz egyensúlyt Életedbe.
Senior jóga
A jóga mindenkié, így korhatár sincs gyakorlásában. Persze minden korosztálynak máshogy érdemes gyakorolnia. Az idősebb korosztály sajátos igényeihez igazítottuk ezt az órát. Az ászanákat eszközök használatával, lassabb ritmusban végezheted, hogy biztonságosan gyakorolhass.
Középpont Jógastúdió | Senior jóga
özéppont Jógastúdió | Tini és Gyerekjóga
Tini és Gyerekjóga

A jóga eszköztárában számos olyan sokoldalú gyakorlat és módszer van, amely elősegíti a gyermekek testi, lelki, érzelmi fejlődését. A gyerekjóga nem az ászanák tökéletes kivitelezéséről, gépies végrehajtásáról szól. A foglalkozásokon a gyerekek játékosan, biztonságosan kivitelezhető formában ismerkednek meg az alapgyakorlatokkal. Jótékonyan átmozgatjul az egész testet.
Javul a koncentráció, a belső stabilitás, a relaxációra való képesség, a nyugalmi és aktív állapot között gördülékenyebbé válik az átmenet.

RELAX JÓGA ÉS HANGFÜRDŐ
Az első 1 órában Havasi Sándor meditatív hatha jógát tart. Az óra befelé figyeléssel kezdődik, légzőgyakorlatokkal egyensúlyba hozzuk a testben a szoláris és lunáris energiákat. Ezután könnyedén átmozgatjuk magunkat, felveszünk könnyed relax jógapózokat, 1-2 percig benne maradunk és megfigyeljük a légzésünk természetes ritmusát és a nyújtás folyamatában lévő testi jeleket, érzeteket. A relaxáció után pedig háton fekvésben betakarózva, 1 órás hangfürdő következik Koós Dóra vezényletével.
Relax jóga és hangfürdő
Középpont Jógastúdió | Hatha yoga in English
Hatha Yoga in English

For me, Yoga means unity: uniting body, mind and soul. During yoga practice, our consciousness is tuned to the consciousness of superior energies, making it easier to recognise the root of our blockages, the teachings of our re-writing circles, therefore helping us to get to the state of necessary change.
These 90-minute practices allow you to explore your own interior silence.
We can only connect when we are at ease. This is the place and time for you.

középpont jóga tanfolyamok

BÉKÉS HARCOSOK
Június 25-én hosszú gyakorlásra invitállak 9:30-12:00 óráig, amelynek témája a harcos pózok változatos megközelítése. Virabhadrászana 1-2-3. Valamennyi álló testhelyzet fárasztó, ami erre a három pózra különösen érvényes. Célom, hogy megszerettessem ezeket a gyakorlatokat, kicsit rávilágítsak változatos felvételükön keresztül a szépségükre, erejükre.
Békés harcosok

jóga magán jógaóra

A Középpontban lehetőség van a csoportos órák mellett magánórára járni.
Ezt a lehetőséget azoknak ajánljuk akik szeretnének saját időbeosztásuk szerint jógázni. Ezeken az órákon nagyobb figyelem jut a gyakorlóra, ami nagyon hatékony fejlődést tud biztosítani mind fizikai mind szellemi szinten. Lehetőség nyílik a saját testalkatunknak és jógázási szintünknek megfelelően haladni a gyakorlásban. A magánóra egy csendesebb, letisztultabb gyakorlási lehetőség amiben saját ritmusunk szerint haladhatunk önmagunk felé.

középpont jógaterápia

Középpont Jógastúdió | Traumaoldás jógával
Traumaoldás jógával
A testünk mindent tárol, a minket ért traumákat izomfeszültségként hordozzuk magunkban, akár egész életünkben, és ha nincs eleven kapcsolatunk a testünkkel, ha nem érezzük és értelmezzük a testi érzeteinket, akkor nem tudjuk uralni a testünket, az érzéseinket, önmagunkat.
A jóga nagyszerű eszköz ahhoz, hogy összekapcsolódhassunk a belső világunkkal, megismerjük, elfogadjuk és megszeressük önmagunkat.

középpont órarend

1.

Válassz

Válaszd ki jógaóráink közül azt, ami a leginkább érdekelne.

2.

Nézd meg az órarendet

Az órarendre kattintva megtalálod az általad keresett jógaóra időpontját.

3.

látogass el hozzánk

Már csak annyi a dolgod, hogy ellátogass hozzánk, szeretettel várunk a Középpontban!

jóga árak

Alkalom

 • Jógaóra 3000 Ft

  90 perces alkalmak

 • Nyugdíjas jegy 2500 Ft

  90 perces alkalmak

 • Gyerekjóga 2000 Ft

  60 perces alkalmak

bérletek

 • Nyugdíjas bérlet 12000 Ft

  2400 Ft / alkalom
  Felhasználható: 2 hónapig

 • 5 alkalmas bérlet 14500 Ft

  2900 Ft / alkalom
  Felhasználható: 2 hónapig

 • 10 alkalmas bérlet 28000 Ft

  2800 Ft / alkalom
  Felhasználható: 3 hónapig

jóga Oktatóink