+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

Jóga

Miért jó jógázni?

Jóga típusok

Iyengar jóga
Az Iyengar jóga nevét arról a 2018-ban száz éve született Bellur Krishnamacharya Sundararaja Iyengarról kapta, akitől a modern jóga egyik fontos és kiemelkedő irányzata ered. Jóllehet a mester határozottan ellenezte, hogy róla nevezzék el a követői azt a jógát, amit oktatott, mára már ismert és elfogadott márkajelzéssé vált az Iyengar-jóga. BKS Iyengar ugyanis a jóga 2500 éves hagyományával összhangban azt gondolta, hogy csak egy jóga van, jóllehet azon belül többféle megközelítési módszer létezik, s mindegyik jogosult, amíg képes visszavezetni magát a hagyományhoz.
Középpont Jógastúdió | A hely, ahol magadra találsz | Képgaléria | Jóga
Hatha jóga | Középpont Jógastúdió
Hatha jóga
A hatha jóga talán a legelterjedtebb, legismertebb jógairányzat. Minden jóga gyakorlás alapját képezi. A hatha szó két szóból tevődik össze: a “Ha” a Napot, a “Tha” Holdat jelent. Ez a jógában az aktív-passzív, a soláris-lunáris energiák kiegyensúlyozását jelenti a test, a lélek és a szellem szintjén. Egy hatha jóga órán az ászanázáson (testtartások) túl a jóga többi gyakorlati ágát is megismerheted. Ezek a meditációs gyakorlatok, a mantrák zengetése, a pranajam (életerőt növelő légző) gyakorlatok, a kryák (tisztító, méregtelenítő gyakorlatok) illetve a relaxációs gyakorlatok.
GERINCJÓGA
A jóga több ezer éves hagyományában számtalan gyakorlatot találunk, amely jótékony hatással van a fizikai testre és ezen keresztűl az emberi élet egészére. A hatha jóga eszköztárát alkalmazó Gerincjóga célja az egészség helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával. A helyes tartás a mozgásszervi problémák megelőzését illetve utókezelését szolgálja és a megfelelő légzés elsajátításának alapfeltétele. Az ászanák helyes gyakorlása kiegyensúlyozza az izomrendszert, az idegrendszert és az elmét, valamint támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait.
Középpont Jógastúdió | Gerincjóga
Középpont Jógastúdió | Práger Anna | Női jóga
Női jóga
A női jóga órák a hatha jóga gyakorlatain alapulnak, de fókuszunk a medencénk és női szerveink energizálásán, csípőnk lazításán, valamint szívünk nyitásán van. Mivel célunk, többek között, a női minőségeinkkel, erőinkkel való kapcsolódásunk, az ászanákon, légzőgyakorlatokon, meditációkon túl sok áramló-összekötő gyakorlatot, gyakorlatsorozatot használunk. Jóga óráimon abban segítelek, hogy mindinkább tudj kapcsolódni belső, női erőforrásaidhoz. Bízz megérzéseidben s hozz egyensúlyt Életedbe.
Női jóga Iyengar módszerrel
Nőként fontos tudatában lennünk fiziológiai működésünk ciklikus természetének, ami az univerzum ciklikus természetét tükrözi, hosszúsága megegyezik a hold ciklusával, befolyásolja a föld és a nap, valamint a körülöttünk élő nők is. A természetes működést sok külső tényező felboríthatja, a túlterheltség, stressz, egészségtelen étkezés, és a gyógyszerek, ami eljövendő betegségek lehetőségeit vetíthetik előre.
5 csípőnyitó jógapóz | Prasarita Padottanasana
Középpont Jógastúdió | Női jóga 50 felett
Női jóga 50 felett
Az évek múlásával sokan beletörődnek szervezetük teljesítőképességének hanyatlásába. Idővel az izmok tömege, ereje, funkciója változik. Ötven év felett izom tömegünk 1-2%-át veszítjük el évente. Ennek a folyamatnak a megelőzésére, lassítására helyezzük a hangsúlyt, kimondottan erősítő, földelő hatású gyakorlataival, határaink finom feszegetésével. A csontszerkezet erősítése a cél, az izomrendszer működésének feljavításával.
Senior jóga
A jóga mindenkié, így korhatár sincs gyakorlásában. Persze minden korosztálynak máshogy érdemes gyakorolnia. Az idősebb korosztály sajátos igényeihez igazítottuk ezt az órát. Az ászanákat eszközök használatával, lassabb ritmusban végezheted, hogy biztonságosan gyakorolhass.
Középpont Jógastúdió | Senior jóga
Középpont Jógastúdió | Kismama jóga
Kismama jóga
A kismama jógaórákon a klasszikus jóga ászanák olykor könnyített verzióival találkozhatsz az egyes trimeszterek figyelembevételével. A szülésre való felkészülés is hangsúlyos szerepet kap a különféle vajúdó pozíciók és a vajúdást segítő légzőgyakorlatok végzése által. A gát területének edzése kismamaként különösen fontos, ezért a jógaórák szerves részét képezi a gátizomtorna is.
Yin jóga
A Yin jóga a befogadásról, megnyílásról szól, a mozdulatlanság jógája, ahol a lélek ébred, ahol a mindenség feltárul. A Yin jógában, a Yin pózokban hosszú percek telnek el mozdulatlanul, lassú, kiegyensúlyozott légzéssel. Nincs ütem, kevés a figyelem elvonó tényező saját magunkról, így leginkább az elménket kell a mostban tartani, ehhez gyönyörű mantrákat és csodás illóolajokat hívunk segítségül. Ebben a mozdulatlan állapotban közel kerülünk Önmagunkhoz, találkozunk a lelkünkkel, ahol minden csendes és békés, nincs feszültség.
Középpont Jógastúdió | Yin jóga | Fábián-Palya Réka
Középpont Jógastúdió | Tini jóga
Gyerekjóga
A jóga eszköztárában számos olyan sokoldalú gyakorlat és módszer van, amely elősegíti a gyermekek testi, lelki, érzelmi fejlődését. A gyerekjóga nem az ászanák tökéletes kivitelezéséről, gépies végrehajtásáról szól. A foglalkozásokon a gyerekek játékosan, biztonságosan kivitelezhető formában ismerkednek meg az alapgyakorlatokkal. Jótékonyan átmozgatjul az egész testet. Javul a koncentráció, a belső stabilitás, a relaxációra való képesség, a nyugalmi és aktív állapot között gördülékenyebbé válik az átmenet.

jóga tanfolyamok

CSÍPŐ ÉS MELLKASNYITÓ MINI TANFOLYAM – NŐKNEK
A csípő felszabadítása az egyik legjobb dolog, amit magunkért tehetünk! Ugyanis csípőnk nemcsak fizikai, hanem lelki életünkben is meghatározó tényező. A csípő körüli horpasz izmot nem véletlenül tartják a „Lélek izmának” is! A tanfolyamon jógagyakorlatokkal nyújtjuk izmainkat és ezáltal nyitjuk is ezt a területet. Légy kezdő vagy haladó, bármilyen szintű gyakorló, szeretettel várlak ezen az intenzív, ugyanakkor gyengéd női gyakorláson.
Középpont Jógastúdió | Práger Anna | Női jóga
Középpont Jógastúdió | Női jóga 50 felett
ÁLLÍTSD A FEJE TETEJÉRE A VILÁGOT!
Folytatódik a tematikus Iyengar jóga tanfolyam a hormonrendszer támogatásával. A sorozat következő 6 alkalma 2024. május 2-án kezdődik. A tanfolyam központi témája a hormonrendszerünk támogatása, stimulálása speciális gyakorlatsorral. Emellett felelevenítjük a tanfolyamsorozat eddig tanult gyakorlatait, de a fő hangsúly a fordított pózok precíz elsajátítása, mindenkinek a saját adottságaihoz képest. Az órákat kissé lelassítjuk, hogy több idő maradjon a fordított pózok kényes beállítására, pontos gyakorlására.

magán jógaóra

A Középpontban lehetőség van a csoportos órák mellett magánórára járni.
Ezt a lehetőséget azoknak ajánljuk akik szeretnének saját időbeosztásuk szerint jógázni. Ezeken az órákon nagyobb figyelem jut a gyakorlóra, ami nagyon hatékony fejlődést tud biztosítani mind fizikai mind szellemi szinten. Lehetőség nyílik a saját testalkatunknak és jógázási szintünknek megfelelően haladni a gyakorlásban. A magánóra egy csendesebb, letisztultabb gyakorlási lehetőség amiben saját ritmusunk szerint haladhatunk önmagunk felé.

jógaterápia

Középpont Jógastúdió | Traumaoldás jógával
Traumaoldás jógával
A testünk mindent tárol, a minket ért traumákat izomfeszültségként hordozzuk magunkban, akár egész életünkben, és ha nincs eleven kapcsolatunk a testünkkel, ha nem érezzük és értelmezzük a testi érzeteinket, akkor nem tudjuk uralni a testünket, az érzéseinket, önmagunkat.
A jóga nagyszerű eszköz ahhoz, hogy összekapcsolódhassunk a belső világunkkal, megismerjük, elfogadjuk és megszeressük önmagunkat.

órarend

1.

Válassz

Válaszd ki jógaóráink közül azt, ami a leginkább érdekelne.

2.

Nézd meg az órarendet

Az órarendre kattintva megtalálod az általad keresett jógaóra időpontját.

3.

látogass el hozzánk

Már csak annyi a dolgod, hogy ellátogass hozzánk, szeretettel várunk a Középpontban!

árak

Stúdiónkban kártyás fizetésre nincs lehetőség, kérjük ezt vedd figyelembe!

Alkalom

 • Jógaóra 4 000 Ft

  90 perces alkalmak

 • Nyugdíjas jegy 3 500 Ft

  90 perces alkalmak

 • Gyerekjóga 3 000 Ft

  45-75 perces alkalmak

bérletek

 • 10 alkalmas bérlet 33 000 Ft

  3300 Ft / alkalom
  Felhasználható: 3 hónapig

 • Nyugdíjas
  10 alkalmas bérlet
  30 000 Ft

  3000 Ft / alkalom
  Felhasználható: 3 hónapig

 • 5 alkalmas bérlet 18 000 Ft

  3600 Ft / alkalom
  Felhasználható: 2 hónapig

 • Nyugdíjas
  5 alkalmas bérlet
  16 000 Ft

  3200 Ft / alkalom
  Felhasználható: 2 hónapig

 • Gyerekjóga bérlet 13 000 Ft

  2600 Ft / alkalom
  Felhasználható: 2 hónapig

Oktatóink