+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

Jóga

jóga Miért jó jógázni?

ismerd meg Jóga típusok

Iyengar jóga
Az Iyengar jóga nevét arról a 2018-ban száz éve született Bellur Krishnamacharya Sundararaja Iyengarról kapta, akitől a modern jóga egyik fontos és kiemelkedő irányzata ered. Jóllehet a mester határozottan ellenezte, hogy róla nevezzék el a követői azt a jógát, amit oktatott, mára már ismert és elfogadott márkajelzéssé vált az Iyengar-jóga. BKS Iyengar ugyanis a jóga 2500 éves hagyományával összhangban azt gondolta, hogy csak egy jóga van, jóllehet azon belül többféle megközelítési módszer létezik, s mindegyik jogosult, amíg képes visszavezetni magát a hagyományhoz.
Középpont Jógastúdió | A hely, ahol magadra találsz | Képgaléria | Jóga
Hatha jóga | Középpont Jógastúdió
Hatha jóga
A hatha jóga talán a legelterjedtebb, legismertebb jógairányzat. Minden jóga gyakorlás alapját képezi. A hatha szó két szóból tevődik össze: a “Ha” a Napot, a “Tha” Holdat jelent. Ez a jógában az aktív-passzív, a soláris-lunáris energiák kiegyensúlyozását jelenti a test, a lélek és a szellem szintjén. Egy hatha jóga órán az ászanázáson (testtartások) túl a jóga többi gyakorlati ágát is megismerheted. Ezek a meditációs gyakorlatok, a mantrák zengetése, a pranajam (életerőt növelő légző) gyakorlatok, a kryák (tisztító, méregtelenítő gyakorlatok) illetve a relaxációs gyakorlatok.
GERINCJÓGA
A jóga több ezer éves hagyományában számtalan gyakorlatot találunk, amely jótékony hatással van a fizikai testre és ezen keresztűl az emberi élet egészére. A hatha jóga eszköztárát alkalmazó Gerincjóga célja az egészség helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával. A helyes tartás a mozgásszervi problémák megelőzését illetve utókezelését szolgálja és a megfelelő légzés elsajátításának alapfeltétele. Az ászanák helyes gyakorlása kiegyensúlyozza az izomrendszert, az idegrendszert és az elmét, valamint támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait.
Középpont Jógastúdió | Gerincjóga
Középpont Jógastúdió | Práger Anna | Női jóga
Női jóga
A női jóga órák a hatha jóga gyakorlatain alapulnak, de fókuszunk a medencénk és női szerveink energizálásán, csípőnk lazításán, valamint szívünk nyitásán van. Mivel célunk, többek között, a női minőségeinkkel, erőinkkel való kapcsolódásunk, az ászanákon, légzőgyakorlatokon, meditációkon túl sok áramló-összekötő gyakorlatot, gyakorlatsorozatot használunk. Jóga óráimon abban segítelek, hogy mindinkább tudj kapcsolódni belső, női erőforrásaidhoz. Bízz megérzéseidben s hozz egyensúlyt Életedbe.
Női jóga Iyengar módszerrel
Nőként fontos tudatában lennünk fiziológiai működésünk ciklikus természetének, ami az univerzum ciklikus természetét tükrözi, hosszúsága megegyezik a hold ciklusával, befolyásolja a föld és a nap, valamint a körülöttünk élő nők is. A természetes működést sok külső tényező felboríthatja, a túlterheltség, stressz, egészségtelen étkezés, és a gyógyszerek, ami eljövendő betegségek lehetőségeit vetíthetik előre.
5 csípőnyitó jógapóz | Prasarita Padottanasana
Középpont Jógastúdió | Női jóga 50 felett
Női jóga 50 felett
Az évek múlásával sokan beletörődnek szervezetük teljesítőképességének hanyatlásába. Idővel az izmok tömege, ereje, funkciója változik. Ötven év felett izom tömegünk 1-2%-át veszítjük el évente. Ennek a folyamatnak a megelőzésére, lassítására helyezzük a hangsúlyt, kimondottan erősítő, földelő hatású gyakorlataival, határaink finom feszegetésével. A csontszerkezet erősítése a cél, az izomrendszer működésének feljavításával.
Senior jóga
A jóga mindenkié, így korhatár sincs gyakorlásában. Persze minden korosztálynak máshogy érdemes gyakorolnia. Az idősebb korosztály sajátos igényeihez igazítottuk ezt az órát. Az ászanákat eszközök használatával, lassabb ritmusban végezheted, hogy biztonságosan gyakorolhass.
Középpont Jógastúdió | Senior jóga
Középpont Jógastúdió | Kismama jóga
Kismama jóga
A kismama jóga ötvözi a hatha jóga gyakorlatait az amazóniai természeti népek várandósság és vajúdás alatt végzett, ösztönösen a test folyamatait segítő mozdulataival. Az óra kerete követi a jóga tradícióját; az elcsendesedést (ahol a kismama a babára is figyel) bemelegítés követi, majd a légzőgyakorlatok és az ászanák (jógapozíciók) után gátizomtornát végzünk. Az óra mélyrelaxációval zárul, ami után még egy levezető légzőgyakorlat, vagy meditáció következik.
Yin jóga
A Yin jóga a befogadásról, megnyílásról szól, a mozdulatlanság jógája, ahol a lélek ébred, ahol a mindenség feltárul. A Yin jógában, a Yin pózokban hosszú percek telnek el mozdulatlanul, lassú, kiegyensúlyozott légzéssel. Nincs ütem, kevés a figyelem elvonó tényező saját magunkról, így leginkább az elménket kell a mostban tartani, ehhez gyönyörű mantrákat és csodás illóolajokat hívunk segítségül. Ebben a mozdulatlan állapotban közel kerülünk Önmagunkhoz, találkozunk a lelkünkkel, ahol minden csendes és békés, nincs feszültség.
Középpont Jógastúdió | Yin jóga | Fábián-Palya Réka
Középpont Jógastúdió | Tini jóga
Gyerekjóga
A jóga eszköztárában számos olyan sokoldalú gyakorlat és módszer van, amely elősegíti a gyermekek testi, lelki, érzelmi fejlődését. A gyerekjóga nem az ászanák tökéletes kivitelezéséről, gépies végrehajtásáról szól. A foglalkozásokon a gyerekek játékosan, biztonságosan kivitelezhető formában ismerkednek meg az alapgyakorlatokkal. Jótékonyan átmozgatjul az egész testet. Javul a koncentráció, a belső stabilitás, a relaxációra való képesség, a nyugalmi és aktív állapot között gördülékenyebbé válik az átmenet.

középpont jóga tanfolyamok

KEZDŐ HATHA JÓGA TANFOLYAM
Ha szeretnéd megtanulni a jóga ászanák helyes felvételét és megtapasztalni a mudrák és a mantrák hatásait, valamint, hogy mik azok a csakrák és harmonizáló ászanáik, most itt a lehetőség: 7 alkalmas kezdő hatha jóga tanfolyamra hívlak, a csakrák fókuszában. Tematikus órák keretében hétről-hétre a soron következő csakrát fogjuk mudrákkal, mantrákkal, ászanákkal és megerősítő mondatokkal harmonizálni.
Havasi Sándor
TEMATIKUS IYENGAR JÓGA TANFOLYAM
Ha szeretnél tenni a gerinced egészségéért, akkor ez a tanfolyam neked szól! A 6 hetes teljes testet, izomrendszert erősítő gyakorlás után a gerinc problémáira fókuszálunk, természetesen folytatva az eddigi gyakorlás intenzitását.

jóga magán jógaóra

A Középpontban lehetőség van a csoportos órák mellett magánórára járni.
Ezt a lehetőséget azoknak ajánljuk akik szeretnének saját időbeosztásuk szerint jógázni. Ezeken az órákon nagyobb figyelem jut a gyakorlóra, ami nagyon hatékony fejlődést tud biztosítani mind fizikai mind szellemi szinten. Lehetőség nyílik a saját testalkatunknak és jógázási szintünknek megfelelően haladni a gyakorlásban. A magánóra egy csendesebb, letisztultabb gyakorlási lehetőség amiben saját ritmusunk szerint haladhatunk önmagunk felé.

középpont jógaterápia

Középpont Jógastúdió | Traumaoldás jógával
Traumaoldás jógával
A testünk mindent tárol, a minket ért traumákat izomfeszültségként hordozzuk magunkban, akár egész életünkben, és ha nincs eleven kapcsolatunk a testünkkel, ha nem érezzük és értelmezzük a testi érzeteinket, akkor nem tudjuk uralni a testünket, az érzéseinket, önmagunkat.
A jóga nagyszerű eszköz ahhoz, hogy összekapcsolódhassunk a belső világunkkal, megismerjük, elfogadjuk és megszeressük önmagunkat.

középpont órarend

1.

Válassz

Válaszd ki jógaóráink közül azt, ami a leginkább érdekelne.

2.

Nézd meg az órarendet

Az órarendre kattintva megtalálod az általad keresett jógaóra időpontját.

3.

látogass el hozzánk

Már csak annyi a dolgod, hogy ellátogass hozzánk, szeretettel várunk a Középpontban!

jóga árak

Stúdiónkban kártyás fizetésre nincs lehetőség, kérjük ezt vedd figyelembe!

Alkalom

 • Jógaóra 4 000 Ft

  90 perces alkalmak

 • Nyugdíjas jegy 3 500 Ft

  90 perces alkalmak

 • Gyerekjóga 3 000 Ft

  45-75 perces alkalmak

bérletek

 • 10 alkalmas bérlet 33 000 Ft

  3300 Ft / alkalom
  Felhasználható: 3 hónapig

 • Nyugdíjas
  10 alkalmas bérlet
  30 000 Ft

  3000 Ft / alkalom
  Felhasználható: 3 hónapig

 • 5 alkalmas bérlet 18 000 Ft

  3600 Ft / alkalom
  Felhasználható: 2 hónapig

 • Nyugdíjas
  5 alkalmas bérlet
  16 000 Ft

  3200 Ft / alkalom
  Felhasználható: 2 hónapig

 • Gyerekjóga bérlet 13 000 Ft

  2600 Ft / alkalom
  Felhasználható: 2 hónapig

jóga Oktatóink