Jóga

jóga Miért jó jógázni?

ismerd meg Jóga típusok

Iyengar jóga

Az Iyengar jóga nevét arról a 2018-ban száz éve született Bellur Krishnamacharya Sundararaja Iyengarról kapta, akitől a modern jóga egyik fontos és kiemelkedő irányzata ered. Jóllehet a mester határozottan ellenezte, hogy róla nevezzék el a követői azt a jógát, amit oktatott, mára már ismert és elfogadott márkajelzéssé vált az Iyengar-jóga. BKS Iyengar ugyanis a jóga 2500 éves hagyományával összhangban azt gondolta, hogy csak egy jóga van, jóllehet azon belül többféle megközelítési módszer létezik, s mindegyik jogosult, amíg képes visszavezetni magát a hagyományhoz.

Középpont Jógastúdió | A hely, ahol magadra találsz | Képgaléria | Jóga
Hatha jóga | Középpont Jógastúdió
Hatha jóga

A hatha jóga talán a legelterjedtebb, legismertebb jógairányzat. Minden jóga gyakorlás alapját képezi.
A hatha szó két szóból tevődik össze: a “Ha” a Napot, a “Tha” Holdat jelent. Ez a jógában az aktív-passzív, a soláris-lunáris energiák kiegyensúlyozását jelenti a test, a lélek és a szellem szintjén.
Egy hatha jóga órán az ászanázáson (testtartások) túl a jóga többi gyakorlati ágát is megismerheted. Ezek a meditációs gyakorlatok, a mantrák zengetése, a pranajam (életerőt növelő légző) gyakorlatok, a kryák (tisztító, méregtelenítő gyakorlatok) illetve a relaxációs gyakorlatok.

GERINCJÓGA

A jóga több ezer éves hagyományában számtalan gyakorlatot találunk, amely jótékony hatással van a fizikai testre és ezen keresztűl az emberi élet egészére. A hatha jóga eszköztárát alkalmazó Gerincjóga célja az egészség helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával. A helyes tartás a mozgásszervi problémák megelőzését illetve utókezelését szolgálja és a megfelelő légzés elsajátításának alapfeltétele. Az ászanák helyes gyakorlása kiegyensúlyozza az izomrendszert, az idegrendszert és az elmét, valamint támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait.

Középpont Jógastúdió | Gerincjóga
Középpont Jógastúdió | Práger Anna | Női jóga
Női jóga
A női jóga órák a hatha jóga gyakorlatain alapulnak, de fókuszunk a medencénk és női szerveink energizálásán, csípőnk lazításán, valamint szívünk nyitásán van. Mivel célunk, többek között, a női minőségeinkkel, erőinkkel való kapcsolódásunk, az ászanákon, légzőgyakorlatokon, meditációkon túl sok áramló-összekötő gyakorlatot, gyakorlatsorozatot használunk.
Jóga óráimon abban segítelek, hogy mindinkább tudj kapcsolódni belső, női erőforrásaidhoz. Bízz megérzéseidben s hozz egyensúlyt Életedbe.
Senior jóga
A jóga mindenkié, így korhatár sincs gyakorlásában. Persze minden korosztálynak máshogy érdemes gyakorolnia. Az idősebb korosztály sajátos igényeihez igazítottuk ezt az órát. Az ászanákat eszközök használatával, lassabb ritmusban végezheted, hogy biztonságosan gyakorolhass.
Középpont Jógastúdió | Senior jóga
Középpont Jógastúdió | Női jóga
NŐI JÓGA 50 FELETT
Női jógaóra az 50 év feletti hölgyek gyakorlására fókuszálva, kéthetente vasárnap, ahol több nagy témát érintünk!
Izmok, csontok erősítése és egészségének megőrzése. Alsó-, felső háti szakasz problémái, csontritkulás, magas vérnyomás, migrén, fejfájás, medence problémái, stressz, légző gyakorlatok.
Az egymásra épülő gyakorlatok segítenek megérteni női szervezetünk változásait, kezünkbe vehetjük alakulását, természetes úton segíthetünk rajta, erősíthetjük, mobilizálhatjuk.
Dinamikus jóga
A dinamikus gyakorlás során az asanakat 2-3 légzésig tartjuk ki, ebben különbözik a statikus gyakorlástól, ahol minimum 5 légzésig. Asana sorozatokat végzünk, szinkronban a légzéssel, így a folyékonyság, folyamatosság áll a gyakorlás fókuszában. Egész testet átmozgató, dimamikus gyakorlatsor, amely teljes koncentrációt igényel. Kiegészítése lehet a statikus gyakorlásnak, illetve azoknak akik nem találták meg a számukra megfelelő gyakorlást a statikus irányzatokban. A nyújtások itt is statikusak.
Középpont Jógastúdió | Jóga, relaxáció és meditáció | Pfeffer Kinga
Középpont Jógastúdió | Sárig Hajnalka
VINYASA KRAMA
Az Iyengar jógát a precizitás és a hosszabb időzés a pózokban jellemzi általában, a dinamikus órák ugyanúgy fontosak és részét kepezik az Iyengar rendszernek. A dinamikus gyakorlás gyorsabb és lendületesebb az átlag órákhoz képest, egyik pózból megyünk át a másikba, sorozatok ismétlése.
Fokozza a mobilitást, rugalmasságot, nem csak a test válik könnyedebbé, hanem az elme is. A szárnyalás érzése jön létre, amit magaddal tudsz vinni és még másnap is tapasztalod az élményt.
Jóga, relaxáció és meditáció

Sokan még mindig keverik a relaxáció és a meditáció fogalmát, pedig a kettő nem egy és ugyanaz! A relaxáció a teljes ellazultságot, míg a meditáció a teljes koncentrációt jelenti. Alapvetően mindkettő célja az elme elcsendesítése, a gondolatok áramlásának csillapítása, majd teljes megszüntetése. A meditációs állapot eléréséhez viszont nyugodt elme szükséges, ha zaklatottak, vagy nagyon fáradtak vagyunk, ide nehezen, vagy egyáltalán nem jutunk el. A mindennapi teendőkből kiszakadva, érdemes relaxációval kezdeni, azt megelőzően pedig fizikai gyakorlással felkészülni. A jóga asanak, vagy más előkészítő gyakorlatok a testen keresztül segítik az elmét abban, hogy közelebb kerüljön a várva várt állapothoz.

Középpont Jógastúdió | Jóga, relaxáció és meditáció | Pfeffer Kinga
özéppont Jógastúdió | Tini és Gyerekjóga
Tini és Gyerekjóga

A jóga eszköztárában számos olyan sokoldalú gyakorlat és módszer van, amely elősegíti a gyermekek testi, lelki, érzelmi fejlődését. A gyerekjóga nem az ászanák tökéletes kivitelezéséről, gépies végrehajtásáról szól. A foglalkozásokon a gyerekek játékosan, biztonságosan kivitelezhető formában ismerkednek meg az alapgyakorlatokkal. Jótékonyan átmozgatjul az egész testet.
Javul a koncentráció, a belső stabilitás, a relaxációra való képesség, a nyugalmi és aktív állapot között gördülékenyebbé válik az átmenet.

Hatha Yoga in English

For me, Yoga means unity: uniting body, mind and soul. During yoga practice, our consciousness is tuned to the consciousness of superior energies, making it easier to recognise the root of our blockages, the teachings of our re-writing circles, therefore helping us to get to the state of necessary change.
These 90-minute practices allow you to explore your own interior silence.
We can only connect when we are at ease. This is the place and time for you.

Középpont Jógastúdió | Hatha yoga in English

középpont jóga tanfolyamok

SZÉKES TANFOLYAM
Vannak napok, amikor fáradtabb vagy? Az egész napos munka és rohanás után, nem biztos hogy egy nagyon intenzív gyakorlásra vágysz.
Egy 4 hetes székes gyakorlásra invitállak. A szék támogat, megtart, biztonságot ad, felemel lélekben. Megtanulod hogyan tudod otthon is alkalmazni a széket a nehezebb napokban, a kibillentebb állapotokban. Teremts biztonságot saját magadnak!

jóga magán jógaóra

A Középpontban lehetőség van a csoportos órák mellett magánórára járni.
Ezt a lehetőséget azoknak ajánljuk akik szeretnének saját időbeosztásuk szerint jógázni. Ezeken az órákon nagyobb figyelem jut a gyakorlóra, ami nagyon hatékony fejlődést tud biztosítani mind fizikai mind szellemi szinten. Lehetőség nyílik a saját testalkatunknak és jógázási szintünknek megfelelően haladni a gyakorlásban. A magánóra egy csendesebb, letisztultabb gyakorlási lehetőség amiben saját ritmusunk szerint haladhatunk önmagunk felé.

középpont jógaterápia

Középpont Jógastúdió | Kineziológiával egybekötött jógaterápia | Kovalik Orsolya
Kineziológiával egybekötött jógaterápia
A kineziológiával egybekötött jógaterápia egy nagyon hatékony módszer a stresszoldásra és az önismeret elmélyítésére, külső és belső konfliktusaink megértésére, kezelésére.
A kineziológiával egybekötött jógaterápia kiemelkedően jól működhet az érzelmi stressz oldásában, ugyanilyen hatásos lehet izomfájdalmak és izomgyengeség megszüntetésében is. Hatékonyan használható allergiák és ételérzékenység esetén, valamint segíthet kitörni a függőségek és megszállottság önpusztító szokásaiból.
Traumaoldás jógával
A testünk mindent tárol, a minket ért traumákat izomfeszültségként hordozzuk magunkban, akár egész életünkben, és ha nincs eleven kapcsolatunk a testünkkel, ha nem érezzük és értelmezzük a testi érzeteinket, akkor nem tudjuk uralni a testünket, az érzéseinket, önmagunkat.
A jóga nagyszerű eszköz ahhoz, hogy összekapcsolódhassunk a belső világunkkal, megismerjük, elfogadjuk és megszeressük önmagunkat.
Középpont Jógastúdió | Traumaoldás jógával

középpont órarend

1.

Válassz

Válaszd ki jógaóráink közül azt, ami a leginkább érdekelne.

2.

Nézd meg az órarendet

Az órarendre kattintva megtalálod az általad keresett jógaóra időpontját.

3.

látogass el hozzánk

Már csak annyi a dolgod, hogy ellátogass hozzánk, szeretettel várunk a Középpontban!

jóga árak

Alkalmak

 • Jógaóra 3000 Ft

  90 perces alkalmak

 • Nyugdíjas jegy 2500 Ft

  90 perces alkalmak

 • Gyerekjóga 2000 Ft

  60 perces alkalmak

bérletek

 • Nyugdíjas bérlet 12000 Ft

  2400 Ft / alkalom
  Felhasználható: 2 hónapig

 • 5 alkalmas bérlet 14500 Ft

  2900 Ft / alkalom
  Felhasználható: 2 hónapig

 • 10 alkalmas bérlet 28000 Ft

  2800 Ft / alkalom
  Felhasználható: 4 hónapig

jóga Oktatóink