+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

Jóga

jógaterápia Traumaoldás jógával | magánórák

jógaterápia

Amikor optimálisan működünk, akkor a szimpatikus és a paraszimpatikus rendszer szorosan együttműködve gondoskodik arról, hogy ideális módon kapcsolódjunk a környezetünkhöz és önmagunkhoz. Ha kiegyensúlyozottak vagyunk, jobban meg tudunk küzdeni a stresszhelyzetekkel. Azonban ha gyerekkorunkban (vagy akár felnőttként) trauma ért minket, az mélyen bevésődik, nemcsak a tudatalattiba, hanem a test mélyebb rétegeibe is. Tudományos kísérletek igazolják, hogy trauma hatására megváltozik az idegrendszer és bizonyos agyterületek is inaktívvá válnak, ami olyan érzést válthat ki a traumatizált emberben, mintha elszakadna a testétől, meggyengül a belső világával való kapcsolata. Sokszor olyan mélyen, zsigerileg alakulnak ki blokkok, hogy szükség van a fizikai oldásra is.
A testünk mindent tárol, a minket ért traumákat izomfeszültségként hordozzuk magunkban, akár egész életünkben, és ha nincs eleven kapcsolatunk a testünkkel, ha nem érezzük és értelmezzük a testi érzeteinket, akkor nem tudjuk uralni a testünket, az érzéseinket, önmagunkat.
A jóga nagyszerű eszköz ahhoz, hogy összekapcsolódhassunk a belső világunkkal, megismerjük, elfogadjuk és megszeressük önmagunkat.
Ebben tudlak empátiával, biztonságos és elfogadó környezetet teremtve, finoman vezetni, támogatni. Maximális odafigyeléssel, eszközök segítségével haladunk abban a tempóban, ami számodra szükséges. A légzőgyakorlatok és az ászanák megtanítanak összpontosítani, befelé fókuszálni, a relaxációs pózok pedig ellazulni. Az alkalmak során megfigyeléseket végzünk, megfogalmazzuk a felmerülő érzelmeket, ezzel elősegítve az érzelmi szabályozás képességének és a testtudatosságnak a fejlődését és erősítve a fizikai és mentális egyensúlyt.
A jóga órákat teljesen kezdők is végezhetik, testalkattól és kortól függetlenül, ajánlom akár más terápia mellett is, párhuzamosan, ha már elindultál egy önismereti úton és kiegészítenéd a jógával.
Ha szeretnél részt venni magánórán, kérlek, jelentkezz a megadott email-címen.
Középpont Jógastúdió | Traumaoldás jógával
bejelentkezés | Elérhetőségek
A kezelésre előzetes bejelentkezés szükséges!

jóga Oktatóink

középpont órarend

1.

Válassz

Válaszd ki jógaóráink közül azt, ami a leginkább érdekelne.

2.

Nézd meg az órarendet

Az órarendre kattintva megtalálod az általad keresett jógaóra időpontját.

3.

látogass el hozzánk

Már csak annyi a dolgod, hogy ellátogass hozzánk, szeretettel várunk a Középpontban!