+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

Jóga

ismerj meg Práger Anna

női jóga

Práger Anna vagyok, női jóga oktató és holisztikus női coach.
Fő hivatásom tán maga a tanítás: nagyon szeretek tanítani, emberekkel kapcsolódni s tanítva tanulni …, Ezt először eredeti szakmámban, a természetvédelemben sikerült megélnem, a Természet szeretetére ösztönözve gyerekeket s felnőtteket (amely a mai napig tart), később kortárs tánc tanításában, majd a jógatanításban.
Ami saját önismereti utamat illeti, a táncon keresztül kezdtem először a testemet tudatosabban megélni és használni, majd éppen ez segített el is engedni azt: hagyni esni, lendülni, belülről indítani és megélni a mozdulatokat. Befelé figyelésre és önmagam kifejezésére tanított. És az örömre, feltétlenül.
A (női) jóga, az elmúlt 10 évben, számomra új és a korábbiaknál még mélyebb megéléseket és egyfajta dinamikus nyugalmat hozott. Stabilitást, amiben a rugalmasság is benne foglaltatik. Egyensúlyom – kibillenései után… – annak újra és újra történő megtalálását – belső „mag”-amra találásom által. Női erőt, ami egyszerre lágy és erős. A természettel való harmónia és önazonosság megélését – amelyet az Anyaság még inkább mélyített bennem.
Hiszem, hogy Nőként saját belső Természetünkhöz, Lényünkhöz kapcsolódva, a Természettel s belső ciklusainkkal összhangban tudunk csak egyensúlyt találni. Ezt a tudást szeretném megosztani a hozzám fordulókkal.
A jóga egy igen széles „tárház”, amelyben mindanniyan megtaláljuk a számunkra legtámogatóbb, legtermészetesebb „eszközöket”. Végső soron a jóga maga a „befelé vezető út”: segít, hogy hozzáférj saját belső erőforrásaidhoz, énerődhöz. TAPASZTALÁS. „A jóga gyakorlása gyakorlás az Életre!” – amit megtapasztalsz a jógamatracodon, azt magaddal viszed a mindennapi élethelyzeteidbe is, mint már tudatosított, benned létező tudást.
Óráimon arra hívlak, hogy Te is tapasztalj! Éleszd fel a benned lévő erőket, éld meg női minőségeidet, minden alkalommal élj meg és érts meg valami újat magadról, s a benned lévő világról! Célunk, hogy megismerkedjünk és ráhangolódjunk természetes női ritmusunkra, ami egyben az évszakra való ráhangolódást, harmóniát is jelenti.
Női jóga
A női jóga órán a hatha jóga gyakorlatait alkalmazzuk, de fókuszunk kifejezetten a medencénk, a gáti terület, női szerveink energetizálásán, csípőnk lazításán és szívünk nyitásán van.
A gyakorlás testi és lelki szinten egyaránt hat nőiségünk megélésére, női energiáink és női szerveink működésére.
Fizikai szinten az órákon lágyan nyújtunk, nyitjuk a csípőt és a mellkast, erősítjük medencénk terét, alhasi és törzsizmainkat. A jóga lényege a légzés vezette mozgás és végső soron a tudatosság, a belső figyelem kialakítása: tehát átlélegezzük és folyamatosan figyeljük a testünket, a felmerülő érzeteket, s ezzel adunk teret a belső női intuíciónknak! Hiszen lelki szinten a bizalmunk és belső stabilitásunk megtapasztalása (gyökér csakra), vágyainkhoz, intuíciónkhoz való kapcsolódás és így a teremtő erőnk használata (szex csakra) és szívünk megnyitása (szív csakra) a cél.
Az órán ehhez női meditációk, légzőgyakorlatok és a női jóga gyakorlatai segítenek – hatha alapokon, de sok-sok áramlással! Hiszen a női alapminőségünk az áramlás. A gyakorlást egy pihentető relaxációval mélyítjük el az óra végén.
Holisztikus női coach
Holisztikus női coachként pedig egy 10 alkalmas folyamat keretében egyénileg is tudlak támogatni abban, hogy jelenlegi élethelyzetben meg tudd fogalmazni és valósítani saját, önazonos céljaidat. Minden eszközzel, úgymint a női életszakaszokban való elhelyezéseddel, ciklustudatosságod elsajátításával, cél, énkép, értékek meghatározásával, napirend kialakításával, vezetett illatmeditációkkal segítelek női minőségeid integrálásában, végső soron saját énerőd aktiválásban. Én csak a segítő vagyok, a változást Te magad hozod létre!
Várlak szeretettel e tapasztalásokra – akár a támogató, női esti körbe akár egyénileg!
Középpont Jógastúdió | Práger Anna
Időpontok | Elérhetőségek
Az órarendben szereplő óráinkra előzetes bejelentkezés NEM szükséges!

Práger Anna

jóga Oktatóink

középpont órarend

1.

Válassz

Válaszd ki jógaóráink közül azt, ami a leginkább érdekelne.

2.

Nézd meg az órarendet

Az órarendre kattintva megtalálod az általad keresett jógaóra időpontját.

3.

látogass el hozzánk

Már csak annyi a dolgod, hogy ellátogass hozzánk, szeretettel várunk a Középpontban!