+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

Jóga

ismerj meg Garai Vali

Iyengar Jóga

Jógázom, tehát vagyok
Változom. Ellentétben a címsorral, tíz évig a „futok, tehát vagyok” volt a cogito ergo sum aktuális értelmezése. Futottam aszfalton, futottam a hegyekben. Sorra futottam a leghíresebb maratonokat Budapesten, Párizsban, Londonban és New Yorkban. Legendás dél-afrikai ultramaraton futóversenyeken mérhettem meg, mire képes a testem, meddig tudom tolni a határt. Milyen messze, milyen gyorsan tudok futni? Azért, hogy jógát tanítok ezek után, a futók körében ismert körteképű izmocska, a piriformis, feszességét teszem felelőssé. A sérülés nyomtalanul eltűnt, a jóga megmaradt. Most szeretném minden elvetemült atlétának, sportolónak és nem sportolónak átadni, élni úgy érdemes, ha okosan használjuk testünket, tanítjuk elménket. Kezdj jógázni bármilyen céllal – fogyókúra, gyógytorna -, vegyen életed új irányt!
A gyakorlatban
A jógagyakorlásnak hitem szerint olyannak kell lennie, hogy távozáskor fizikailag, szellemileg és lelkileg is jobban érezzük magunkat, mint bejövetelkor. Az óra végére megnyugvás költözik a napi hajtás és stressz helyébe. Megérintjük a gyakorlót, segítünk neki. A legjobb, mikor testünk leigázásával lassan-lassan a szellemünk feletti irányítást vehetjük át. Csendbe burkoljuk magunkat. Olyan csendbe, ami rezegni kezd a szobában. Ez a pillanatnyi bizsergő csend azt sugallja, elértünk valamit.
Az órám során az ászanák mélységébe és részletességébe merítkezve gyakorlunk, melyet finom, hatékony elmélyülés követ. Az óra magyar és angol nyelven, igény szerint folyhat.
Tanúsítványok, tanulmányaim
  • 2019. június 16. Introductory II. Iyenga Yoga Oktatói Oklevél (Veres Mónika, Trapp László)
    https://iyengar.hu/a-szovetseg/okleveles-tanarok/budapesti-oktatok/
  • 2017 április, Bindu Sar Certified 200 Hours Yoga Teacher Training (RYT200 Yoga Alliance) – Director: Mukesh Kothari
  • 2015-16 Purnam 300 Hours Hatha and Vinyasa Flow Oktatóképzés (Bálint János)
  • 2013 július, Dinamikus jóga (3D jóga) 60 óra, Almásy Csilla gerinctréner
  • 1997 április, Certificate in Fittness Leadership – ACHPER NSW Department of Sport & Recreation (FISAF Acredited Training), Sydney, Australia

Jógával kapcsolatos gondolataim, fordításaim a https://www.facebook.com/OneWithNatureYoga oldalon illetve honlapomon https://onewithnatureyoga.com/ osztom meg rendszeresen.

Középpont Jógastúdió | Garai Vali
Időpontok | Elérhetőségek
Az órarendben szereplő óráink többségére nem szükséges előzetes bejelentkezés! Ahol mégis, azt külön jelöltük.

Garai Vali

BLOGBEJEGYZÉSEK

jóga Oktatóink

középpont órarend

1.

Válassz

Válaszd ki jógaóráink közül azt, ami a leginkább érdekelne.

2.

Nézd meg az órarendet

Az órarendre kattintva megtalálod az általad keresett jógaóra időpontját.

3.

látogass el hozzánk

Már csak annyi a dolgod, hogy ellátogass hozzánk, szeretettel várunk a Középpontban!