+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

blog

Asztrológia

Asztrológia, mint önismereti út

Burján Katit, a Középpont egyik megálmodóját kérdeztük, ezúttal a karma asztrológiáról. Sokunknak az asztrológia szó hallatán az újságok lapjain olvasható kis előrejelzések jutnak az eszünkbe, melyek szerint jövő héten ránk talál a nagy szerelem vagy épp előléptetés vár ránk. Azonban a karma asztrológia egészen másról szól, inkább egy önismereti út, mintsem jóslás. Arra is kerestük a választ, hogy párkapcsolati szinten, felmenőinkkel és a gyermekáldás kérdéseiben hogyan segíthet.
Mi történik egy asztrológiai elemzés során? Tényeket kapunk vagy valami egészen mást?
Tényekből dolgozik az asztrológus, hiszen az ábrát fejti, de hogy igazán mit takarnak az összefüggések, ahhoz egy nagyon misztikus folyamaton kell keresztül mennünk és szükség van arra, hogy a fejtés végére egészében megjelenjen az ember, akit az ábra takar. Számomra mindig az a fő kérdés, és én ebben az irányban szeretek fejteni, hogy miért választotta a lélek az adott energia mintázatot erre az inkarnációra.
Az ábra eleve tartalmaz bizonyos sarokpontokat, pl. ha a Nap a Rákban áll az alap ábrában, akkor progresszióban még maximum két vagy három jegyet tud érinteni, ezek jellemzőit tudja megtapasztalni az adott inkarnációban, de a 12-ből még kimarad így is 8 archetípus. Nem szeretem leírni az elemzést, sokkal élőbb és erősebb szóban elmondani, mert így egy sokkal mélyebb szinten rögzülnek az elhangzottak, amiket egy adott élethelyzet aztán elő tud hívni tanácsként, vagy figyelmeztetésként.
Hogyan segítheti az asztrológia az önismeretünket?
Az önismerethez nagyon jó eszköz az asztrológia. Hadd éljek egy személyes példával: én sokáig nagyon kategórikus voltam és mindenkit egy adott fiókba dobozoltam, és az asztrológia hívta fel a figyelmemet arra, hogy valamennyien egy adott szemüveg szűrőjén keresztül érzékeljük az objektív valóságot, ami emiatt ennyire sokszínű és ez így van jól. A hozott energia mintázat ösztönösen mindenki számára ismerős, mégis, amikor fejtjük az ábrát, az olyan, mintha a tudattalanból a tudatosba emelnénk át bizonyos részeinket, amik így fényt kapnak és megvilágítódnak.
A legegyszerűbb példa arra, hogy hogyan segítheti önismeretünket az ábránk megfejtése, hogy pl. nem várhatjuk el egy levegő jegyű gyerektől, hogy nyugodtan üljön a helyén és ne izegjen, mozogjon, ha ő nem így van koordinálva. Sok finomhangolást rejt magában az ábra, amit elemezve értékes önismereti mankókhoz juthatunk, megértjük és jobban elfogadjuk önmagunkat, hiszen minden adott inkarnáció hordozza a lélek mély vágyát a tapasztalásra és beteljesülésre, ezért olyan vonzó a 3D-s valóság, és az ábra elemzése során rádöbbenhetünk, hogy valóban önazonosan élünk, vagy sem. A szabad akarattól eltérhetünk, de a lélek ezt érzékeli és jelezni fogja. Ez mindenképp látható a fejtés során.
Segítheti a párkapcsolatunkat, ha megnézed a társak ábráját, ha igen, hogyan? Meg tudod-e mondani akár megismerkedéskor, hogy van-e jövője a kapcsolatnak?
Ez egy nagyon intim kérdés, de sokszor felmerül. Két ábrát egymásra lehet illeszteni, ez a szinasztria, vagy párkapcsolati elemzés – sok beleérzést és munkát kíván, de ha sikerül, akkor a kapcsolat dinamikáját nagyon jól meg tudja mutatni. Etikailag ehhez szükséges mindkét fél hozzájárulása. A közös ábrából látszik, hogy párunk milyen házakat indít be nálunk, és fordítva, hol stimmelünk, és hol kell kompromisszumokat kötni a kapcsolat működtetése érdekében. Látszódnak, ha vannak, a cement fényszögek, amikre alapoz a kapcsolat, és lehet egy külön ábrát generálni csak magára a kapcsolatra, mint egy külön entitásra, ami szintén nagyon tanulságos.
Segíthet-e ha a felmenőinkkel való kapcsolatunkra nézünk rá az asztrológia segítségével?
Igen, egyértelműen, ez a rendes születési ábrából is látszik részlegesen, hiszen a Hold az anyát, a Nap az apát is jelzi a születési képletben, az MC/IC tengely pedig a szülő tengelyt, ami további információkkal szolgál. Ez a tengely fogadja a tranzitokat, tehát látszik a jövőbeli alakulás is. Látszik a karmikus eredet az IC-ről, ahonnan jövünk, a karmikus múlt, a hozott családi mintáink. Lehet szinatsztriát csinálni a szülőkre is, összevetést a két ábráról, az is nagyon tanulságos. Nekem két lányom van, az ő ábrájukban én képviselem Holdként az anyát és nagyon érdekes, mennyire másként érzékelnek engem anyaként. Az egyik lányom vízöntő Holdja szerint én az új idők szelét képviselem, nem áll távol tőlem a miszticizmus, az ezotérikus gondolkodás, a másik lányom bak Holdja szerint én vagyok az ösztönös, érzelmi támasz számára, aki ott vagyok nehéz érzelmi helyzetekben, aki tartja benne a lelket. Erre varrjál gombot?!
Meg tudod mondani az ábrából, hogy lesz-e gyermeke valakinek, illetve, hogy mikor?
Nem, ezt nem lehet megmondani, bármennyire is kiábrándító, nem adják ennyire „olcsón” a választ. Az élet titkai sohasem ennyire kifürkészhetőek. Lehet látni bizonyos előrejelzési technikákkal, amik nem esemény orientáltak, azt, hogy a lélek kész-e egy ilyen esemény befogadására, de hogy megtörténik-e, vagy sem, azt felelősséggel nem lehet kijelenteni.
Mik azok a jellemző területek, amiket láthatunk az ábrán, esetleg segítő/hátráltató dolgok a fogantatáshoz?
Fontos a szekudner direkciós Hold állása, hogy épp minek ágyaz meg a lélek a közeljövőben, illetve a tranzitok mutatnak-e változást a normál állapothoz képes, hol van a hangúly, mi kap nagyobb filgyelmet. De a születés egy teljesen természetes folyamat volt, így az asztrológia a kezdetek óta nem szentel különös figyelmet ennek a radix képleten. Ha alaposan elemezzük az ún. ordító gátakat, látható, ahol félelemből, vagy elvárási kényszerből nehezített a fogantatás, de ez nagyon intim szféra, nagyon ismerni kell a lélek rejtett motivációit, amelyek a felszín alatt tudattalanul keresztbe tehetnek annak, hogy behívjanak egy kis lelket a földi síkra. Ameddig az anya nem igazán szívből akarja, akármilyen tudattalan késztetések miatt, addig a lélek nem fog jönni. Legfőképp neki kell behívni.
Miért nem javasolt újszülöttről elemzés készítése?
Ez egy nehéz téma. Az újszülött energiarendszere a kronobiológiából is látszik, ebből is érzékelhető, hogy hogyan tud illeszkedni a szülői energia rendszerbe, de magát az ábrát részletesen fejteni, csak a baba engedélyével etikus, ezt pedig egy újszülött nem tudja megadni.

feliratkozom hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelünkre, ahol sok hasznos információval látunk majd el, hogy nagyobb betekintést nyerhess stúdiónk életébe.

blog további bejegyzések