+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

blog

Egy ősi módszer

Mikor és miért kezdtél el hangfürdővel foglalkozni? Miért vonzott?
Pár évvel ezelőtt, egy kimerítő, nehéz élethelyzetben találkoztam először a hangtálakkal egy rendezvényen. Mikor még nem is láttam, hogy honnan jön ez a békés, mélyről jövő hang, már akkor magával ragadott. Az első találkozás után, még aznap este rákerestem az interneten a hangtálas meditációkra – és onnantól kezdve, minden éjjel a hangtálak hangjaira aludtam el. Megnyugtatott, ellazított. Majd egyre többet olvastam a hangtálakról, és hatásukról. Egyre és egyre többet szerettem volna megtudni róluk, ezért elvégeztem egy alap-, haladó-, és egy professzionális hangterápia tanfolyamot. Amit a magadénak érzel, az vonz, attól nem tudsz elszakadni – így vagyok én a hangtálakkal.
Hogyan hat ránk a hangterápia?
A hangterápia/rezgésterápia módszerét az emberiség ősidők óta használja. A hangtálakat, – melyeket régebben a Himalája lejtőin a kovácsok imádság mellett, kizárólag kézzel készítették-, amikor megszólaltatjuk, rezgéseket/hanghullámokat bocsátanak ki magukból. És mint tudjuk, az emberi testnek nagyjából kétharmada víz, amely, négyszer olyan jól vezeti a hangot, mint a levegő.

„Így a hangtálakból kibocsátott rezgések, könnyedén hatolnak a testünkbe, a bőrünkön keresztül, eljutva az izmokhoz, belső szervekhez, harmonizálva, megmozgatva minden sejtünket. A vendég a rezgéseket azonnal érzékeli, és a folyamatos hang- és rezgésáramlás hatására, kellemes, ellazult, relaxált állapotba kerül, mely jótékonyan hat testi és szellemi működésünkre.”

A hangtálak megszólaltatásával előhívott hanghullámok három ismert tartományba sorolhatóak:
Alfa: ellazítja a testet, lecsendesíti a tudatot
Théta: minden ellentétes (beteg) hullámot semlegesít
Delta: nagyobb feszültségek esetén kikapcsolja a testérzést, hogy akadálytalanul „át tudja mosni” a testet.

A megszólaltatott tál a testben megtalálható finom és durva energiákat átmossa, feltölti, erőteljes energiacsere-folyamatot indít el. A mondás szerint: „az energia nem vész el, csak átalakul”. A gondolat által teremtett negatív tudattartalmakat nehezen tudjuk feldolgozni tudati szinten. Ha ezek az energiák anyaggá sűrűsödnek, fizikai formában is megjelenhetnek a szervezetünkben, később betegséget okozva. A hangtálak rezgése olyan mélyen hatol be a szervezetbe, hogy minden sejtet fel tud ébreszteni a sejtmembránon keresztül.

Így „mély fizikai sejtstimulációt is kifejt a bőrben, az izmokban és az ízületekben, ezzel csillapítja a fájdalmat, és javítja a mozgásképességet. A mechanikus masszázshoz hasonlóan a vibroakusztikus terápia is serkenti a vérkeringést, ellazítja az izmokat, és jó közérzetet teremt.”

Mára, a hangterápiát egyre többen alkalmazzák megelőző, vagy kiegészítő kezelésként.
Mikor tapasztaltad meg először személyesen a hangtálak látványos, gyógyító hatását?
Apósom halála után a férjem pánikbetegséggel küzdött. Megviselt, hogy szenvedni látom őt. Több lehetséges gyógymódot is kipróbáltunk, mígnem egyik nap, megkért, hogy nem kezelném-e meg őt a hangtálakkal. Amikor az ember nincs jól lelkileg, az látszik az arcán: sötétebbek a karikák a szeme alatt, mélyebbek a ráncai, nyúzottabb a tekintete. Ahogyan mellette ültem a kezelés során, szembeötlő volt látni, hogyan változik az arca, a színe, a vonásai. Kisimultak.
A nagyobbik lányom esetében is volt egy maradandó élményem. Ő élsportoló, aki sokszor és sokat van kitéve stressznek, versenyhelyzetnek. Mikor napok óta csak kóválygott, és láttam rajta, hogy nincs jól ott, belül… segíteni akartam neki. A kezelés során elaludt. Majd láttam, hogy könnyek folynak végig az arcán. Megrendítő volt látni, hogy tudat alatt mi törhetett fel a lelkéből könnyek formájában. Később azt mondta, megkönnyebbült a kezelés után.
Hová helyezed a hangtálakat, hogy a legjobb hatást érd el?
Meghatározott kezelési menetet követve, a test köré, a szakrális és szív csakrára, és a harmadik szemre, különböző méretű tálakat helyezek, melyeket filcütővel szólaltatok meg. Minél közelebb van a testünkhöz a hangtál, annál erőteljesebben tudja kifejteni a hatását. Ha a testre helyezzük a hangtálakat, akkor a lágy szövetek jobban elnyelik a rezgéseket.
Megkülönböztetünk jin és jang típusú tálakat. Melyiknek mi a szerepe?
A kisebbek a jin, míg a nagyobb, erőteljesebb hatásúak, a jang típusú tálak. Előbbit inkább a felsőtestnél alkalmazzuk, míg az utóbbit, az alsó testrészeinknél, például hasi tájékon görcsoldásra, méregtelenítésre, fájdalomcsillapításra. Minden egyes szervnek van egy meghatározott rezgésszintje. Múlt héten az egyik vendégem szakrális csakrájára rátettem egy jang típusú tálat, de hiába próbáltam megszólaltatni, nem sikerült. Később elmondta a a vendégem, hogy enyhe bélgyulladása van. A hangtál jelezte, hogy azon a területen valami gond van, mert nem a megszokott hangon / rezgéshullámon szólalt meg. Sőt, elnémult. A hangtálak átveszik testünk és lelkünk rezgéseit, elárulva nekünk, hol van elakadásunk, tenni, és gyógyulni valónk.

hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelünkre, ahol sok hasznos információval látunk majd el, hogy nagyobb betekintést nyerhess stúdiónk életébe.

további bejegyzések