+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

blog

Középpont | Blog | A Következmények Játéka

A Következmények Játéka

Minden rezgés, minden gondolat, minden érzés, ami a 6. energiaközpontban megteremtődik, kifelé sugárzik.
Minden emlék, amihez kötődünk, minden érzés, amit megtapasztaltunk, minden kimondott szó, minden megélt viselkedés rezgéseket hoz létre a külvilágban.
Hova irányul ez az energia?
Minden egyes teremtett gondolatunk kihat minden sejtünkre.
Ha stressz ér bennünket, a test másképp viselkedik, ha megbántanak, ha fáj valami, az megint egy másik rezgés a testben. Ha mérgesek vagyunk, akkor az ennek megfelelő rezgésekkel árasztjuk el sejtjeinket.
Amikor viszont nyugodtak vagyunk, csendes az elme, akkor egy teljesen más energiaminőség van jelen bennünk.
Minden teremtett gondolatunk kihat a körülöttünk levőkre is. Így mielőtt bármit is mondanánk, vagy mielőtt felvennénk a telefont, mindaz, ami abban a pillanatban megjelenik bennünk, kifelé is árad.
Minden általunk teremtett rezgés hat a környezetünkre is. Átjárja a levegőt, hat a vízre, a növényekre, az állatokra, mindenkire. A környezetet tehát saját érzéseink erősen befolyásolják, és ezek összeadódva megteremtik planétánk energiaminőségét, amit más néven kollektív tudatosságnak is nevezhetünk.
Hasonló ez saját otthonunk rezgéséhez, minden otthon más és más energiaminőségen rezeg, a benne élők mintáitól függően.
Nincs ez másképp a földdel sem. Emberek milliói és milliói által teremtett gondolatok és érzetek rezgése adja földünk rezgési frekvenciáját. Amilyen az ember, olyan lesz a teremtett világ.
Amikor értékes gondolatok rezegnek magas frekvencián bennünk, a testünk is ezt a gyógyító frekvenciát érzékeli.
Ha azonban stresszesek vagyunk, alacsonyabb rezgésű energiát teremtünk a testben, a test emiatt kényelmetlenül érzi magát, emelkedhet a pulzus, izzadhat a tenyér, kiszáradhat a száj, savasnak érezhetjük a gyomrunkat.
Ha mindez hosszú évek során fennáll, akkor ez a rezgés betegségben is megjelenhet.
Ha nem vagyunk képes megbocsájtani, nem vagyunk képesek elengedni, mint töviseket, melyek begyulladnak, őrizzük magunkban a haragunkat és az elégedetlenséget, ha folytonos elutasítást érzékelünk magunk körül, ha alacsony az önbecsülésünk- ezek mind alacsony frekvenciájú rezgések, melyeket a testünk kénytelen napi szinten elnyelni, akár tartósan is.
Ha ehhez egy nem igazán egészséges életvitel társul, akkor viszonylag gyorsan jelentkezhetnek belső blokkok az energiarendszerünkben, amely hamarosan tüneteket fog produkálni. Mindez az általunk teremtett gondolatnak és az egészségtelen életvitelemnek a következménye lesz.
Ha kritikusak vagyunk, és ítélkezők, akkor ezt az energiát küldjük kifelé, és anélkül, hogy egy szót is szóltunk volna, kapcsolataink, már ennek a rezgésnek a hatására romlani fognak.
Fontos megvizsgálni ebből a szempontból a kapcsolatainkat, és ha akad olyan, amit szeretnénk meggyógyítani, nem kell a másik félre várni. Nem szükséges két ember a változáshoz, elég, ha az egyik változik, azt illetően, amit a másikról gondol.
Minden gondolatunk tehát sugárzik kifelé a világba.
Milyen lesz a levegő tisztasága, a víz gyógyító ereje, amit naponta iszunk, a gyógynövényeink energiaszintje, amit szintén fogyasztunk?
Miért van az, hogy a legmagasabb minőségű élelmiszerek fogyasztása esetén, vagy az ún. organikus élelmiszerek fogyasztása mellett a test mégsem lesz teljesen egészséges? Az energia, amit folytonosan sugárzunk, a rezgési frekvencia, amin élünk, mind-mind hatással vannak az egészségünkre.
Amit gondolataimmal, érzéseimmel teremtek, az láthatatlan, ami látható, az a következmény maga.
Fizikai és mentális állapotunk, a körülöttünk levő világ és maga a teljes planéta szoros összefüggésben vannak egymással. Ha változtatni akarunk, akkor azt nem a következmények szintjén kell tennünk, hanem magánál a forrásnál, az indító rezgésnél.
Különösen fontos figyelnünk arra, hogy milyen rezgéseket teremtünk napi szinten. Ezek nem csak ránk hatnak, de folytonosan sugározzuk kifelé is őket. Mások nem tudják, mi sem vagyunk a tudatában, hogy ezt tesszük, de ettől függetlenül a dolog még történik!
Ez az, ami miatt az emberek azt szokták mondani, hogy ,,nem jó a kisugárzása”, valakinek. Honnan érzik ezt? Az auránkból, amely mindannyiunkat körbe vesz, és ez emberek érzékenyek az aura energiaminőségére.
Ha tehát a többség alacsony frekvenciájú rezgéstartományban él, akkor a környezet is ezen az alacsony frekvencián rezeg. Hasonlítsunk csak össze gondolatban egy zsúfolt bevásárlóközpont és egy katedrális rezgéstartományát!
Az elmúlt évtizedekben társadalmunk szerint a környezeti stressz, a napi szorongás, a mások feletti ítélkezés, a verseny és az állandó összehasonlítgatás normális jelenség.
Míg tehát alacsony rezgésszintű gondolatokat teremtünk, ezeket normálisnak is ítéljük meg.
A stressz, az izgatottság, a félelem, a harag, az idegesség, a türelmetlenség, a megbocsájtani képtelenség, a dac, a féltékenység, ezek mind-mind alacsony rezgésszámú energiaminőségek.
A nyugalom, a stabilitás, az együttérzés, a kölcsönös tisztelet, a megbocsájtás, az önbecsülés, a hála, az együttműködés, a kedvesség, a megosztás magas frekvenciájú energiaminőség.
A lista hosszú mindkét esetben, és ismerős számunkra, a kérdés az, hogy én, személy szerint, melyik energiarezgésen töltöm napjaim javát? Többnyire alacsony, vagy magas rezgéstartományban?
Ha tehát változtatni szeretnénk a környezeten és a világunkon, akkor először is egy belső váltásra van szükség saját szemléletünkben, hogy alacsony rezgésű életminőségről egy magasabb frekvenciára tudjunk váltani. Ha belül megváltozom, a világ is mutatni fogja.
Ha abbahagyom a panaszkodást és ahelyett, hogy azt hangsúlyoznám, mi rossz és mi nem működik körülöttem, tudatos szemléletváltás révén megjelenhet bennem a hála érzete mindenért, ami körülvesz. Ezek a kis változások emelik saját rezgésemet.
Sima alap életviteli változtatások, mint pl. a reggeli rendszeres meditáció, szintén emelik a rezgési frekvenciát.
A meditáció során gyógyulnak érzelmi sérüléseink, magas frekvenciájú gondolatok teremtődnek bennünk és kapcsolatba kerülünk a feltétel nélküli szeretet és elfogadás univerzális csatornáival.
Amikor elkezdünk meditálni, gondolataink sebessége jelentősen lassul. Normál állapotban egyik gondolat a másikat éri, eleve csak töredéke tudatosul mindannak bennünk, ami az elménkben zajlik. De ha elkezdünk meditálni, akár csak napi öt vagy tíz perecet az elején, és nem is fontos még meditálni, csak csendben ülni önmagunkban – bár sokaknak ez sem egyszerű – észrevesszük, mennyi minden zajlik belül.
Amilyen mértékben képesek leszünk elcsendesíteni elménket, olyan mértékben leszünk képesek meghallani saját intuícióinkat. Ha nagy a külső zaj, nem halljuk ezt a belső hangot. Amikor tehát a gondolataink nemesek, a sebesség mindig alacsony, az intuíció pedig gyakoribb.
Azt is fontos tudni, hogy ha több ember meditál egyszerre, akkor jelentősen megemelkedik az adott helyen a kollektív tudatosság, és akiket eddig nem is érdekelt a meditáció, csatlakozhatnak, simán csak amiatt, hogy rárezegnek erre a megemelkedett kollektív tudatosságra.
Akármilyen élethelyzettel is találkozunk, akármilyen kihívó is egy adott személy reakciója, saját magunk vagyunk gondolataink és érzelmeink felelős teremtői, és dönthetünk tudatosan amellett, hogy egy magasabb frekvenciájú gondolatra váltunk minden ilyen nehéz helyzetben, mert ez a választás lesz saját karmánk eredője, ez lesz az az energiaminőség, amit kifelé árasztunk a világba, és amiért felelősséggel tartozunk.
Szintén fontos figyelmet szentelni annak, hogy milyen ,,tartalmat” fogyasztunk a nap során. Eleve eszméletlen mennyiségű információt dolgozunk fel, amit nézünk, amit olvasunk, amivel a net-en találkozunk, mindez meghatározza azt, akivé válunk. A tartalom, amit ,,fogyasztunk” tehát a személyiségünkké válik!
Karmát személyiségünk teremt, és amilyen a karma, olyan lesz a következmény. A tartalom tehát, amit magunkba engedünk, szoros összefüggésben lesz az életünkben megjelenő következményekkel!
Nagyon fontos tehát szűrni ezen a téren is. Ha túlnyomórészt agresszív, erőszakos, megalázó, nevetségessé tevő, kritikát, féltékenységet, mohóságot erősítő tartalmat ,,fogyasztunk”, akkor ez toxikus, alacsony frekvenciájú tartalom. Ennek megfelelően ezek a tartalmak átszínezik gondolatainkat és alacsony frekvenciájú világot teremtünk velük. Itt is fontos a ,,diéta” szerepe, és kevesebb toxikus tartalom fogyasztása.
Nagyon kell figyelni arra is, hogy főleg lefekvés előtt ne hallgassunk, olvassunk ilyen tartalmakat. Sajnos pont az este az az időszak, amikor az emberek többsége úgy gondolja, hogy végre kikapcsolódhat és leül a TV elé, váltogatja a csatornákat, vagy szörfözik a neten, vagy görgeti a mobilján a különböző negatív híreket. Ez azért veszélyes, mert utána, mikor lefekszünk és elalszunk a tudattalan viszont kinyílik, belecsúszunk a delta fázisba és minden benyelődik a tudatalattinkba, amit lefekvés előtt beengedtünk.

Két időszak különösen fontos ebből a szempontból:
– a lefekvés előtti
– és az ébredés utáni.

Gyakran ébredés után az első dolgunk, hogy megnézzük a mobilunkat. Ha csak 5 percig ellenőrizzük a social media üzeneteit, vagy olvassuk a világ híreit, ezalatt az 5 perc alatt elárasztjuk az elménket a világgal.
Az elme ébredés után olyan, mint egy itatós papír, ilyenkor a legmagasabb a befogadó képessége. Ez a legmegfelelőbb időpont arra, hogy tiszta és egészséges gondolatokkal tápláljuk elménket, ezért van jelentősége a rendszeres ébredés utáni reggeli meditációnak.
Fontos tehát megértenünk a teremtés és a következmények láncolatát. Amit teremtek, az az energia, ami kifelé áramlik belőlem a világba. Ami hozzám jön, az az energia a világból. Amit kifelé teremtek, azzal karmát teremtek, ami pedig visszafelé jön felém, az a következmény, vagy hívhatjuk sorsnak, végzetnek is. Az a labda jön vissza, amit eldobtam!
Ahogy saját belső frekvenciánk emelkedik – ami azt jelenti, hogy a lelki erőnk is emelkedik – képesek vagyunk tölteni magunkat, napi szinten, így napról napra jobb lesz a lelki egészségünk, elégedettek és békések leszünk. Ha ez fennáll, a vágyak kezdenek elhalványodni bennünk, és innentől már az élet egyszerűsége és szépsége természetessé válik számunkra.
B.K.Shivani
Fordította: Burján Katalin

feliratkozom hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelünkre, ahol sok hasznos információval látunk majd el, hogy nagyobb betekintést nyerhess stúdiónk életébe.

blog további bejegyzések