+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

Szolgáltatás testnek

ismerj meg Gloviczki Balázs

Gloviczki Balázs vagyok 1975-ben születtem. Vállsebészként dolgozom. Gyerekkorom óta foglalkozom harcművészetekkel: 6 évig kick-boxot, majd 5 évig északi imádkozó sáska kung fu-t tanultam Tix Richárd mesternél. Az egyetem miatt ez megszakadt, és miután diplomáztam tajcsit kezdtem tanulni, és pár évig még párhuzamosan visszalátogattam a kung fu edzésekre is.
A tajcsit Budapesten Fehér Lászlónál kezdtem tanulni, majd sikerült elég korán találkoznom Bécsben Patrick Kelly mesterrel (2002-ben), akinek a szemináriumait azóta is rendszeresen látogatom. Idén 4 hetet töltöttem a sanghaji iskolájában.
Rendszeres kapcsolatunk van egyik vezető tanítványával, Christine Schneiderrel, aki szinte havonta tart továbbképzéseket Bécsben illetve Budapesten.
Patrick Kelly 1973-ban kezdett tajcsit tanulni Huang Sheng Shyan egyik tanítványánál. 1977- ben Malajziába költözött, ahol Huang mestertől közvetlenül tanult teljes időben.
1979-ben – egyetlen nem kínaiként – a belső tanitványnak fogadta. Ezzel párhuzamosan Abdullah Dougan szufi mestertől tanult 14 évig, illetve a rajasthani Raja Yogi Mounimaharaj tanította 30 éven keresztül.
Patrick 1991-től tanít Európában, több száz tanítványa van, akik legalább 15-20 éve tanulnak tajcsit. Szemináriumokat tart évente 3 alkalommal Európában. 5 éve Sanghajban alapított állandó iskolát.
Középpont Jógastúdió | Gloviczki Balázs

Gloviczki Balázs Tajcsi

Mi a tajcsi?
A tai chi chuan kínai harcművészeti stílus. mely taoista filozófiai alapokra épül. Belső erős stílus: a hangsúlyt nem az akrobatikus külső mozgásokra, henem a testben bekövetkező folyamatos változásokra, azok tudatosítására és irányítására helyezi.
Elsőként Yang Lu Chan mesterrel kapcsolatban említették konkrétan a kifejezést, ő rendszerezte és oktatta elsőként Pekingben szélesebb közönség számára. A XX. század elején négy fő irányzat különült el – ekkor alakultak ki a lassú mozdulatok is a formagyakorlat könyebb tanulásához. A yang stílus vezetője ekkor Yang Cheng Fu volt, akinek Cheng Man Ching nevű tanítványa terjesztette el elsőként a tai chi chuant nyugatra. A kulturális forradalom után a tajcsi mesterek távoztak kínából. Cheng mester talán legjobb tanítványa Huang Sheng Shyan Malajziában telepedett le, majd délkelet ázsia szerte 40 iskolát alapított több mint 10000 tanítvánnyal. Huang mester élete vége felé már deklaráltan tajcsit tanított: a chuan – ököl – kifejezést nem használta, ezzel kifejezve, hogy a harci alkalmazás a XX. században már szerinte nem volt fontos. Fontosabbnak találta a tajcsi egészségre gyakorolt hatását illetve szellemi tanítását. Megjegyzendő, hogy Yang Cheng Fu, aki kora legjobb harcosa volt (hasonlóan Huang mesterhez) idősebb korában a gyakorlásokat végig meditálással töltötte.
Mit tanulunk mi?
Az iskola célja, hogy segítsen a tanítványoknak utat találni egyre mélyebben önmagukhoz. Ennek látható eredménye, hogy próbálunk változni (másokat megértünk, másoknak segítünk, nem ártunk senkinek), így külső életünk harmónikusá válik. Közben a belső életünket is próbáljuk megismerni : első lépéskét a mélyebb testi (éteri) majd mély érzelmi (asztrális) és mély tudati (mentális) létezésen keresztül.
A tajcsi – a jógához hasonlóan – a test fokozatos megismerésén és tudatosításán keresztül vezet mélyebb ismeretekhez. A mély légzés és a lágy, folyamatos mozgások segítik az egészség megörzését, növelik és harmonizálják test energiáját.
Középpont Jógastúdió | Gloviczki Balázs
időpontok | Elérhetőségek
Az órarendben szereplő óráink többségére nem szükséges előzetes bejelentkezés! Ahol mégis, azt külön jelöltük.

Gloviczki Balázs

tajcsi árak

Alkalom

 • Tajcsi óra 4 000 Ft

  60 perces alkalmak

 • Nyugdíjas jegy 3 500 Ft

  60 perces alkalmak

bérletek

 • 10 alkalmas bérlet 33 000 Ft

  3300 Ft / alkalom
  Felhasználható: 3 hónapig

 • Nyugdíjas
  10 alkalmas bérlet
  30 000 Ft

  3000 Ft / alkalom
  Felhasználható: 3 hónapig

 • 5 alkalmas bérlet 18 000 Ft

  3600 Ft / alkalom
  Felhasználható: 2 hónapig

 • Nyugdíjas
  5 alkalmas bérlet
  16 000 Ft

  3200 Ft / alkalom
  Felhasználható: 2 hónapig

jelentkezz test és lélek a középpontban

1.

Válassz

Válaszd ki szolgáltatásainkból azt, ami a leginkább érdekelne.

2.

Jelentkezz be

Küldj üzenetet vagy lépj velünk kapcsolatba. A bejelentkezésre kattintva megtalálod az általad keresett szolgáltató elérhetőségeit.

3.

látogass el hozzánk

Már csak annyi a dolgod, hogy ellátogass hozzánk, szeretettel várunk a Középpontban!