+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

Kismama

Középpont Jógastúdió | Kismama
Egy nő, egy család életében az egyik legmeghatározóbb pillanat egy kisbaba érkezése.
Egy kisbaba nem a felsírás pillanatában, és nem is a fogantatáskor kezdi el az életét, hanem akkor, amikor az anyában és az apában megszületik a vágy arra, hogy egy apró lélek születésének lehetőséget adjon, teljesebbé téve az ő életüket is.
Ettől a pillanattól kezdve szeretnénk a Középpont holisztikus szemléletű csapatának számos terapeutájával és jógaoktatójával segíteni az édesanyákat, az édesapákat és a kisbabákat az úton.
Középpont Jógastúdió | Kismama

Babára várva

Napjainkban egyre több párnak jelent problémát a kívánt gyermekáldás elmaradása.
Sokan évekig várnak a pillanatra, s közben rettentő nehéz utat járnak végig, komoly pszichés, érzelmi terheket hordozva magukban. A megélt stressz, a frusztráció, a nőiség és a szülővé válás képességének megkérdőjelezése tovább akadályozza a teherbeesést. Azonban van kiút ebből az ördögi körből. Minden ember hordozza magában a teremtés képességét, azonban a tudattalan félelmek sokszor gátat szabnak neki. Gyakran külső segítségre van szükség ezek tudatosításához és oldásához, hogy szabad utat tudjunk adni teremtő erőnk áramlásának. Ily módon leszünk képesek kapcsolódni eddig rejtett képességeinkhez, a szépséghez, a lágysághoz, az önelfogadáshoz, az önbizalomhoz, táplálva ezzel önvalónkat és közelebb engedve magunkhoz párunkat is. Így sikerül aztán közösen otthont adni egy megszületni akaró léleknek, hogy bejárhassa saját földi útját.
A meddőségnek sokszor lelki okai vannak, amiket feloldva – az orvosi vélemény ellenére – bekövetkezik a terhesség. A Középpont csapata számtalanszor segítette már hozzá a nőket ahhoz, hogy ezt a csodát megtapasztalják. Nézd meg, hogy mely foglalkozások és terapeuták tudnak segíteni a fizikai és lelki gátak oldásában.

babára várva

DR. ELSIK ANIKÓ  |  Gartai módszer

Sokféle problémával fordultak már hozzám, többek közt depresszióval, szorongással, pánikbetegséggel, hipochondriával, hormonális betegségekkel, emésztési problémákkal, de az egyik legizgalmasabb terület a babára vágyók és a várandósok kezelése. Több esetben segíthettem hozzá párokat a várva várt terhességhez, és kísértem végig várandósokat a fogantatástól a szülésig.

VARGA KRISZTINA  |  családállítás

Miért van az, hogy két ember egészséges, de mégsem jön a várva várt gyermekáldás? Családállítóként gyakran keresnek meg ezzel a témával. A családállítás módszere segít feltérképezni és felfedni a rejtett okokat, amit lélek szinten hordozunk. Lehet hogy a párunk hitrendszere az akadály – nem tartja magát elég jó szülőnek – vagy egy régi le nem zárt párkapcsolatunk zavar be, ahol titkon házasságot és gyermeket remélt az egyik fél. Sokszor előfordul az is, hogy mi magunk nem vagyunk a helyünkön a saját családi viszony rendszerünkben – mondjuk nem egyenrangú párkapcsolatban élünk – beállítunk szülő szerepbe a házastársunknál. Lehet az ok egy gyermekkori trauma – akár a saját születésünk is. Vagy az is lehet hogy transzgenerációs oka van: így tudunk hűek lenni egy nehéz sorsú ősünkhöz (anélkül hogy akár ismernénk a történetét), akinek nem lehetett gyermeke vagy elvesztette azt. A családállítás – legyen szó egyéni vagy akár csoportos foglalkozásról – megmutatja hol a rendszerben a hiba és feloldja azt. Akadálytalanítjuk abban a különleges térben a gyerek érkezésének lehetőségét – így könnyebben tud IGEN-t mondani a leszületendő lélek, ha van helye, ahol várják.

KOLTAYNÉ BUDAI KITTI  |  kineziológia

Van, akinek gyorsan jön a gyermekáldás az életében, van, akinek lassabban. Én az utóbbi csoportba tartozom. 2015-ben, amikor összeházasodtunk a férjemmel, rögtön az esküvő után eldöntöttük hogy készen állunk arra, hogy gyermekünk legyen. Azt gondoltam, hogy könnyen várandós leszek, de ez nem így történt. Három évet vártunk és minden létező dolgot kipróbáltunk és megtettünk, hogy gyermekünk legyen. Ezzel egy időben kezdtem el kineziológiát tanulni és oldásokra járni. Az oldások során rájöttem milyen sok blokk, fel nem dolgozott történés van, ami gátolhat abban, hogy megfoganjon a gyermek. Ma már kétgyermekes anya és kineziológus vagyok. Szívügyem segíteni azokat a nőket, akik gyermeket szeretnének, de valamiért nem sikerül a teherbeesés. Az oldások során feltárjuk azokat a blokkokat, negatív hitrendszereket, félelmeket, amelyek a gyermekáldás útjában állnak.

JUHÁSZ-FEKETE ZSUZSANNA  |  masszázs

Szeretettel várom a várandósságra felkészülő leendő anyukákat, hiszen a kisbaba érkezése előtt fontos, hogy a kismama testileg és lelkileg is felkészüljön az áldott állapotra. A „Hold Me” masszázs kimondottan ajánlott a várandósság előtti időszakban, mert ez a fascia szemléletű, nyirokrendszert támogató masszázs segíti a szervezet méregtelenítését és beindítja az öngyógyító folyamatokat. A “Hold Me” masszázsrendszer része a has finom átmasszírozása is, mely rendkívül fontos a megfelelő immunrendszer és kismedencei szervek támogatása szempontjából. A masszázs segíti a derékfájás megelőzését, a csípőhorpasz izom megfelelő nyújtásával pedig javítani tudjuk a petefészek és méh vérellátását is.

ROMÁN JUDIT  |  női Iyengar jóga

Ha harmonikus a hormonális működésed, ha érzelmileg és fizikailag is stabil vagy, könnyebben megy a teherbeesés, jobban viseled a várandósság időszakát és szülés után is könnyebb lesz a regenerálódás. Az Iyengar jóga rendszere, az eszközök használata, segít abban, hogy életednek ezekben az érzékenyebb szakaszaiban is biztonságosan gyakorolhass. A tudatos gyakorlás támogat abban, hogy harmóniában élj a testeddel, a testedben, és könnyedebben viseld a ciklusok közti átmeneteket, kedélyingadozásokat, valamint természetesen meg tudd élni nőiségedet. Segít, ha szeretnél felkészülni testileg-lelkileg a várandósságra, erősíti a termékenységet, egészségessé teszi a menstruációt és könnyebbé a változókorba való átmenetet. Erősebb leszel mentálisan, így jobban szembe tudsz nézni az élet hozta problémákkal.

KÉSELY HAJNALKA  |  hangtál kezelés

 

BODA GABRIELLA  |  konzultáció, én-tér állítás

Egyéni családállítással, konzultációval és csoportos én-tér állítással tudlak segíteni, hogy megtapasztald a saját tested, érzéseid nyelvét. Ha még csak tervezed a babát, helyet szeretnél csinálni neki az életedben, ha nehézségek adódtak, ha már megfogantál és készülnél az új élethelyzetre, ha veszteség ért, vagy ha már túl vagy a gyerekvállaláson és jó lenne visszatalálni önmagadhoz, harmonizálni a szerepeidet – bármelyik fázisban szívesen kísérlek, hogy megtaláld az örömteli, szeretetteljes kapcsolódást önmagadhoz és életed fontos szereplőihez!

BEDE NIKOLETT  |  reflexológia

Az évek során már több tucat párt segítettem hozzá a rég várt gyermekáldáshoz, így örömmel veszek részt a Középpont Babaváró programjában és szeretettel várom a tudatos gyermekvállalásra készülő párokat.

EPRESI DÓRA  |  coaching

A leendő kismamáknak többek között abban tudok segíteni, hogy egyre inkább lecsendesedhessenek a munkájukban, munkahelyükön, megágyazva egy baba érkezésének.

PRÁGER ANNA  |  női hatha jóga

 

SCHWARZENBERGER ÉVA JULIANNA  |  kineziológia

Miben tudok segíteni Neked a kineziológiával? Ha nem vagy biztos benne, hogy szeretnél-e egyáltalán gyereket. Ha félsz a várandósságtól vagy a szüléstől. Ha próbálkoztok már egy ideje, de nem jön össze a baba. A kineziológia egy nagyon hatékony és gyors probléma megoldó rendszer, ahol dolgozunk a tudatalatti hitrendszerekkel és érzelmi blokkokkal. A babavárás, várandósság és szülés témakörében is nyújthat neked hatékony segítséget ez a módszer.

BURJÁN KATI  |  karma asztrológia

Az asztrológia külön nem elemzi a terhesség tényét, mivel az elmúlt 2000-3000 évben ez természetes folyamat volt. Felelősséggel nem is lehet egyértelműen megmondani egy adott képletől, vagy előrejelzésől, hogy mikor várható a fogantatás. Ezt fontosnak tartom leszögezni. Ami letapogatható, az a lélek finomhangolása, ahogy megágyaz egy esetleges terhesség tényének. Ebben tud egy elemzés segíteni.

Várandósan

A várandósság minden nő életének az egyik legmeghatározóbb szakasza. Sok-sok örömöt, új felfedezést, kiteljesedést, de nehézséget is tartogat ez az időszak. Minden kismama szeretné a legkiegyensúlyozottabb közeget nyújtani gyermekének a várandósság ideje alatt, azonban az új élethelyzethez való alkalmazkodás, a test átalakulása, a hormonális változások, s az ezzel együtt járó érzelmi hullámvasút, a félelem felerősödése, a mindennapi stressz, mind-mind kihívást jelentenek ebben az időszakban. A Középpontban rengeteg támogatást kaphatsz fizikai, mentális, érzelmi és lelki szinten egyaránt, hogy megtanuld kezelni a felmerülő problémákat, és ezáltal a legharmonikusabban tudd megélni a terhességed. Ez a baba számára is nagyon lényeges, hiszen a növekvő magzat együtt rezzen az anyával, egységben van vele, osztozik az anya érzésvilágában. Sok kismama vágya, hogy megélje ezt a kapcsolódást, rá tudjon hangolódni a babára, érezve ezáltal, hogy mire is van szüksége a fejlődéshez. Mi segítünk a szorosabb kötelék kialakításában, hogy anya és a baba egymást támogatva tudja megélni az átalakulást, az életre való felkészítés útját.
A jóga áldásos hatásaitól kezdve, a kismama masszázson át, vagy a kineziológia segítségével, de biztosan megtalálod azt, ami a legjobban támogat benneteket!

várandósan

VALTER ÉVA  |  kismama jóga

A kismama jóga egyfajta áramlás, minden mozdulata lágy, hullámzó. Minden jógagyakorlat megfelelően módosítva van, hogy nagy pocakkal is kényelmesen, biztonságosan lehessen végezni. Kevés pózt tartunk ki, a dinamikus gyakorlás a jellemző, hogy a kismama semmiképp se terhelje túl magát, és a lepényi keringés folyamatos maradhasson.

KÉSELY HAJNALKA  |  hangtál kezelés

A zenélő hangtálak mély, lazító, finoman lágy hangjai segítik a kismamát a babájával való bensőséges kapcsolat kialakításában. Segít oldani a szorongást, félelmeket, általa a kismama harmonikusabban tudja megélni a várandósságot. Terhesség alatt a rezgések harmonizálják a magzat és az anya rezgéseit, segít a fokozottan terhelt testrészeknek az ellazításában. Pozitívan befolyásolják az anyukák légzését, a test vegetatív működéseit, kiegyensúlyozzák az immunrendszert, az idegrendszert, jótékonyan hatnak a kisbabára is, szülésre való felkészülésnél lazíthatja a feszes izomzatot. Biztosítja a fizikai feszültségek elengedését is. Kutatások szerint a magzat élete 16. hetétől érzékeli a hangokat. Viszont a rezgéseket, a mama lelki állapotát már jóval korábban. A várandósság 12. hetétől ajánlott!

MAGYAR-KIRÁLY KATALIN  |  meditatív masszázs

A várandósság csakugyan áldott állapot. Érzékenyebbé, nyitottabbá válunk, illetve önmagunkkal, babánkkal és másokkal való kapcsolatunk mélyebb szintjeit is megtapasztalhatjuk. Mindemellett a testünk is komoly változásokon megy keresztül, ami társulhat kellemetlen érzésekkel. Leggyakrabban fáradtság/fáradékonyság, fejfájás, gyomorégés, vizesedés, hátfájás nehezíti a terhességet, de ezeken felül sajnos még számos tüneteket tapasztalhatunk. Ilyenkor jól esik egy kis kényeztetés, főleg, ha ezáltal még a kellemetlen testi tüntek is enyhülnek. Ez a masszázs a meditatív masszázs speciális változata, amelynek előnyeit a betöltött 12. hét után élvezhetik a kismamák. A kezeléssel a várandósság időszakának szépségeit erősítjük és a nehézségeit könnyítjük meg. A gyengéd masszírozás enyhíti a testi tüneteket, harmonizálja az energiarendszert, illetve meditatív jellegénél fogva, segít elmélyülni önmagunkkal és a kisbabával való kapcsolatban.

DR. ELSIK ANIKÓ  |  Gartai módszer

Sokféle problémával fordultak már hozzám, többek közt depresszióval, szorongással, pánikbetegséggel, hipochondriával, hormonális betegségekkel, emésztési problémákkal, de az egyik legizgalmasabb terület a babára vágyók és a várandósok kezelése. Több esetben segíthettem hozzá párokat a várva várt terhességhez, és kísértem végig várandósokat a fogantatástól a szülésig.

VALTER ÉVA  |  kismama masszázs

A várandósság a nő életének egyik legszebb, legizgalmasabb kalandja. Sokan mégis testi szinten nehézségekkel küzdenek e csodás hónapok során, a testi kellemetlenségek pedig egy idő után lelki szinten is negatívan hatnak a kismamákra és a kis pocaklakóra. A kismama masszázs megoldást jelenthet a felmerülő nehézségekre. Miben segíthet neked a várandósság alatt? Csökkenti a stressz fizikai tüneteit, enyhíti az ízületi merevséget, javítja a keringést, az alvás minőségét, jótékonyan hat a nyirokkeringésre és a hormon változásból adódó hangulatingadozásokra.

SCHWARZENBERGER ÉVA JULIANNA  |  kineziológia

Miben tudok segíteni Neked a kineziológiával? Ha nem vagy biztos benne, hogy szeretnél-e egyáltalán gyereket. Ha félsz a várandósságtól vagy a szüléstől. Ha próbálkoztok már egy ideje, de nem jön össze a baba. A kineziológia egy nagyon hatékony és gyors probléma megoldó rendszer, ahol dolgozunk a tudatalatti hitrendszerekkel és érzelmi blokkokkal. A babavárás, várandósság és szülés témakörében is nyújthat neked hatékony segítséget ez a módszer.

ROMÁN JUDIT  |  női Iyengar jóga

Ha harmonikus a hormonális működésed, ha érzelmileg és fizikailag is stabil vagy, könnyebben megy a teherbeesés, jobban viseled a várandósság időszakát és szülés után is könnyebb lesz a regenerálódás. Az Iyengar jóga rendszere, az eszközök használata, segít abban, hogy életednek ezekben az érzékenyebb szakaszaiban is biztonságosan gyakorolhass. A tudatos gyakorlás támogat abban, hogy harmóniában élj a testeddel, a testedben, és könnyedebben viseld a ciklusok közti átmeneteket, kedélyingadozásokat, valamint természetesen meg tudd élni nőiségedet. Segít, ha szeretnél felkészülni testileg-lelkileg a várandósságra, erősíti a termékenységet, egészségessé teszi a menstruációt és könnyebbé a változókorba való átmenetet. Erősebb leszel mentálisan, így jobban szembe tudsz nézni az élet hozta problémákkal.

VARGA KRISZTINA  |  családállítás

 

EPRESI DÓRA  |  coaching

A leendő kismamáknak többek között abban tudok segíteni, hogy egyre inkább lecsendesedhessenek a munkájukban, munkahelyükön, megágyazva egy baba érkezésének.

BODA GABRIELLA  |  konzultáció, én-tér állítás

Egyéni családállítással, konzultációval és csoportos én-tér állítással tudlak segíteni, hogy megtapasztald a saját tested, érzéseid nyelvét. Ha még csak tervezed a babát, helyet szeretnél csinálni neki az életedben, ha nehézségek adódtak, ha már megfogantál és készülnél az új élethelyzetre, ha veszteség ért, vagy ha már túl vagy a gyerekvállaláson és jó lenne visszatalálni önmagadhoz, harmonizálni a szerepeidet – bármelyik fázisban szívesen kísérlek, hogy megtaláld az örömteli, szeretetteljes kapcsolódást önmagadhoz és életed fontos szereplőihez!

Kisbabával

Amikor világra hozzuk a magzatunkat, nem csak egy kisbaba születik, hanem egy anya és egy apa is. Az új szerep, a hormonális változások, a kialvatlanság, az elszigeteltség érzése, sok nem várt kihívást görgetnek elénk. Ezt a csodás időszakot be tudják árnyékolni a kétségek, a fáradtság, az aggódás, ám ezeknek a negatív érzéseknek ugyanúgy helyük van egy család életében, mint a beteljesedésnek és a boldogságnak. De itt is igaz az, ami az élet más területein, segítséggel, közösségben sokkal könnyebb!

kisbabával

JUHÁSZ-FEKETE ZSUZSANNA  |  masszázs

A kisbaba érkezése után – a gyermekágyas időszak elteltével – a masszázs segíti az anyukák hát-és vállfájdalmainak enyhítését. Teljesen természetes, hogy a kisbabájukról gondoskodó anyukáknak szükségük van az énidőre, a kikapcsolódásra, nem csak testileg, de mentálisan is. A masszírozás nem csak oldja az izomfeszüléseket és enyhíti a fájdalmakat, hanem megnyugtatja az idegrendszert, pihentet, ami által a szervezet nyugalmi helyzete visszaáll. A masszírozás pozitív hatással van a tejtermelésre is, ami relaxált, nyugodt állapotban termelődik megfelelően, míg a stressz és a kimerültség kedvezőtlenül befolyásolja a tejleadó reflexet. A masszírozás semleges masszázsolajjal történik, ami biztonságos az anyuka és kisbabája számára is.

KOLTAYNÉ BUDAI KITTI  |  kineziológia

Anyának lenni a legcsodásabb és egyben a legnehezebb feladat. Egy gyermek születése valójában egy mindent felforgató esemény. A nőből anya lesz, ami egy olyan új szerep, amit meg kell tanulni. A kezdeti időszak az ismerkedésről szól, hiszen megismerjük az új jövevényt, megtanuljuk ellátni, gondozni, ilyenkor alakulnak ki a családban a szerepek. Bekapcsolhatnak a családból hozott minták, amelyek néha szöges ellentétben állhatnak azzal, ahogy mi viselkedni szeretnénk. Az oldások során megnézzük a félelmek és az érzések mögött meghúzódó okokat és feloldjuk azokat. A folyamat során segítek abban, hogy meglásd a szépséget az új élethelyzetedben, megtaláld ebben a helyed és olyan anyává válj, amilyen mindig is szerettél volna lenni.

EPRESI DÓRA  |  coaching

Anyaként és ügyfeleim kísérőjeként egyaránt megtapasztaltam, hogy tudatos tervezéssel hogyan lehet karriert építeni a baba megérkezése után,
illetve hogyan lehet vezetőként helytállni a gyerek mellett.
A kispapák, édesapák számára a tudatos karriertervezés, az új helyzetre való felkészülés sokszor különösen fontossá válik, örömmel dolgozom velük is.

ROMÁN JUDIT  |  női Iyengar jóga

Ha harmonikus a hormonális működésed, ha érzelmileg és fizikailag is stabil vagy, könnyebben megy a teherbeesés, jobban viseled a várandósság időszakát és szülés után is könnyebb lesz a regenerálódás. Az Iyengar jóga rendszere, az eszközök használata, segít abban, hogy életednek ezekben az érzékenyebb szakaszaiban is biztonságosan gyakorolhass. A tudatos gyakorlás támogat abban, hogy harmóniában élj a testeddel, a testedben, és könnyedebben viseld a ciklusok közti átmeneteket, kedélyingadozásokat, valamint természetesen meg tudd élni nőiségedet. Segít, ha szeretnél felkészülni testileg-lelkileg a várandósságra, erősíti a termékenységet, egészségessé teszi a menstruációt és könnyebbé a változókorba való átmenetet. Erősebb leszel mentálisan, így jobban szembe tudsz nézni az élet hozta problémákkal.

BODA GABRIELLA  |  konzultáció, én-tér állítás

Egyéni családállítással, konzultációval és csoportos én-tér állítással tudlak segíteni, hogy megtapasztald a saját tested, érzéseid nyelvét. Ha még csak tervezed a babát, helyet szeretnél csinálni neki az életedben, ha nehézségek adódtak, ha már megfogantál és készülnél az új élethelyzetre, ha veszteség ért, vagy ha már túl vagy a gyerekvállaláson és jó lenne visszatalálni önmagadhoz, harmonizálni a szerepeidet – bármelyik fázisban szívesen kísérlek, hogy megtaláld az örömteli, szeretetteljes kapcsolódást önmagadhoz és életed fontos szereplőihez!

MAGYAR-KIRÁLY KATALIN  |  meditatív masszázs

A meditatív masszázs, földön fekve, ruhában történik. Enyhe nyomásokat, gyengéd gyúrásokat alkalmazok, illetve akupresszúrás pontok érintésével az energiarendszer harmonizálását támogatom. A masszázs segít kikapcsolni az elmét, ellazítja a testet és energetizál. Ez a masszázs a lelki blokkok oldásával enyhíti a fizikai tüneteket.

VARGA KRISZTINA  |  családállítás

 

KÉSELY HAJNALKA  |  hangtál kezelés

A szülést követően esetlegesen jelentkező túlzott kimerültség, kialvatlanság, növekvő felelősség miatt érzett szorongás, a folyamatos aggodalom könnyen átbillenhet egy idő után depresszióba, amely számos pszichoterápiás megoldás mellett megelőzhető hangtálas relaxációval is.

SCHWARZENBERGER ÉVA JULIANNA | kineziológia

Friss anyaként rengeteg bizonytalanság jelenhet meg az életedben, ilyenkor érzelmi blokkok feloldásában tudok segíteni, mely által meghallhatod a saját belső hangodat. Így többé nem lesz kérdés, hogy elég jó anya vagy-e, hogy melyik javaslatra, tanácsra hallgass, nem fogsz aggódni azon, ha elveszted a türelmed vagy ha nem találod a hangot a nagymamákkal, minden gördülékenyebbé válhat!

PRÁGER ANNA  |  női hatha jóga

 

Napjainkban egyre több párnak jelent problémát a kívánt gyermekáldás elmaradása.

Sokan évekig várnak a pillanatra, s közben rettentő nehéz utat járnak végig, komoly pszichés, érzelmi terheket hordozva magukban. A megélt stressz, a frusztráció, a nőiség és a szülővé válás képességének megkérdőjelezése tovább akadályozza a teherbeesést. Azonban van kiút ebből az ördögi körből. Minden ember hordozza magában a teremtés képességét, azonban a tudattalan félelmek sokszor gátat szabnak neki. Gyakran külső segítségre van szükség ezek tudatosításához és oldásához, hogy szabad utat tudjunk adni teremtő erőnk áramlásának. Ily módon leszünk képesek kapcsolódni eddig rejtett képességeinkhez, a szépséghez, a lágysághoz, az önelfogadáshoz, az önbizalomhoz, táplálva ezzel önvalónkat és közelebb engedve magunkhoz párunkat is. Így sikerül aztán közösen otthont adni egy megszületni akaró léleknek, hogy bejárhassa saját földi útját.

A meddőségnek sokszor lelki okai vannak, amiket feloldva – az orvosi vélemény ellenére – bekövetkezik a terhesség. A Középpont csapata számtalanszor segítette már hozzá a nőket ahhoz, hogy ezt a csodát megtapasztalják. Nézd meg, hogy mely foglalkozások és terapeuták tudnak segíteni a fizikai és lelki gátak oldásában.

babára várva

DR. ELSIK ANIKÓ  |  Gartai módszer

Sokféle problémával fordultak már hozzám, többek közt depresszióval, szorongással, pánikbetegséggel, hipochondriával, hormonális betegségekkel, emésztési problémákkal, de az egyik legizgalmasabb terület a babára vágyók és a várandósok kezelése. Több esetben segíthettem hozzá párokat a várva várt terhességhez, és kísértem végig várandósokat a fogantatástól a szülésig.

VARGA KRISZTINA  |  családállítás

Miért van az, hogy két ember egészséges, de mégsem jön a várva várt gyermekáldás? Családállítóként gyakran keresnek meg ezzel a témával. A családállítás módszere segít feltérképezni és felfedni a rejtett okokat, amit lélek szinten hordozunk. Lehet hogy a párunk hitrendszere az akadály – nem tartja magát elég jó szülőnek – vagy egy régi le nem zárt párkapcsolatunk zavar be, ahol titkon házasságot és gyermeket remélt az egyik fél. Sokszor előfordul az is, hogy mi magunk nem vagyunk a helyünkön a saját családi viszony rendszerünkben – mondjuk nem egyenrangú párkapcsolatban élünk – beállítunk szülő szerepbe a házastársunknál. Lehet az ok egy gyermekkori trauma – akár a saját születésünk is. Vagy az is lehet hogy transzgenerációs oka van: így tudunk hűek lenni egy nehéz sorsú ősünkhöz (anélkül hogy akár ismernénk a történetét), akinek nem lehetett gyermeke vagy elvesztette azt. A családállítás – legyen szó egyéni vagy akár csoportos foglalkozásról – megmutatja hol a rendszerben a hiba és feloldja azt. Akadálytalanítjuk abban a különleges térben a gyerek érkezésének lehetőségét – így könnyebben tud IGEN-t mondani a leszületendő lélek, ha van helye, ahol várják.

KOLTAYNÉ BUDAI KITTI  |  kineziológia

Van, akinek gyorsan jön a gyermekáldás az életében, van, akinek lassabban. Én az utóbbi csoportba tartozom. 2015-ben, amikor összeházasodtunk a férjemmel, rögtön az esküvő után eldöntöttük hogy készen állunk arra, hogy gyermekünk legyen. Azt gondoltam, hogy könnyen várandós leszek, de ez nem így történt. Három évet vártunk és minden létező dolgot kipróbáltunk és megtettünk, hogy gyermekünk legyen. Ezzel egy időben kezdtem el kineziológiát tanulni és oldásokra járni. Az oldások során rájöttem milyen sok blokk, fel nem dolgozott történés van, ami gátolhat abban, hogy megfoganjon a gyermek. Ma már kétgyermekes anya és kineziológus vagyok. Szívügyem segíteni azokat a nőket, akik gyermeket szeretnének, de valamiért nem sikerül a teherbeesés. Az oldások során feltárjuk azokat a blokkokat, negatív hitrendszereket, félelmeket, amelyek a gyermekáldás útjában állnak.

JUHÁSZ-FEKETE ZSUZSANNA  |  masszázs

Szeretettel várom a várandósságra felkészülő leendő anyukákat, hiszen a kisbaba érkezése előtt fontos, hogy a kismama testileg és lelkileg is felkészüljön az áldott állapotra. A „Hold Me” masszázs kimondottan ajánlott a várandósság előtti időszakban, mert ez a fascia szemléletű, nyirokrendszert támogató masszázs segíti a szervezet méregtelenítését és beindítja az öngyógyító folyamatokat. A “Hold Me” masszázsrendszer része a has finom átmasszírozása is, mely rendkívül fontos a megfelelő immunrendszer és kismedencei szervek támogatása szempontjából. A masszázs segíti a derékfájás megelőzését, a csípőhorpasz izom megfelelő nyújtásával pedig javítani tudjuk a petefészek és méh vérellátását is.

ROMÁN JUDIT  |  női Iyengar jóga

Ha harmonikus a hormonális működésed, ha érzelmileg és fizikailag is stabil vagy, könnyebben megy a teherbeesés, jobban viseled a várandósság időszakát és szülés után is könnyebb lesz a regenerálódás. Az Iyengar jóga rendszere, az eszközök használata, segít abban, hogy életednek ezekben az érzékenyebb szakaszaiban is biztonságosan gyakorolhass. A tudatos gyakorlás támogat abban, hogy harmóniában élj a testeddel, a testedben, és könnyedebben viseld a ciklusok közti átmeneteket, kedélyingadozásokat, valamint természetesen meg tudd élni nőiségedet. Segít, ha szeretnél felkészülni testileg-lelkileg a várandósságra, erősíti a termékenységet, egészségessé teszi a menstruációt és könnyebbé a változókorba való átmenetet. Erősebb leszel mentálisan, így jobban szembe tudsz nézni az élet hozta problémákkal.

KÉSELY HAJNALKA  |  hangtál kezelés

 

BODA GABRIELLA  |  konzultáció, én-tér állítás

Egyéni családállítással, konzultációval és csoportos én-tér állítással tudlak segíteni, hogy megtapasztald a saját tested, érzéseid nyelvét. Ha még csak tervezed a babát, helyet szeretnél csinálni neki az életedben, ha nehézségek adódtak, ha már megfogantál és készülnél az új élethelyzetre, ha veszteség ért, vagy ha már túl vagy a gyerekvállaláson és jó lenne visszatalálni önmagadhoz, harmonizálni a szerepeidet – bármelyik fázisban szívesen kísérlek, hogy megtaláld az örömteli, szeretetteljes kapcsolódást önmagadhoz és életed fontos szereplőihez!

BEDE NIKOLETT  |  reflexológia

Az évek során már több tucat párt segítettem hozzá a rég várt gyermekáldáshoz, így örömmel veszek részt a Középpont Babaváró programjában és szeretettel várom a tudatos gyermekvállalásra készülő párokat.

EPRESI DÓRA  |  coaching

A leendő kismamáknak többek között abban tudok segíteni, hogy egyre inkább lecsendesedhessenek a munkájukban, munkahelyükön, megágyazva egy baba érkezésének.

PRÁGER ANNA  |  női hatha jóga

 

SCHWARZENBERGER ÉVA JULIANNA  |  kineziológia

Miben tudok segíteni Neked a kineziológiával? Ha nem vagy biztos benne, hogy szeretnél-e egyáltalán gyereket. Ha félsz a várandósságtól vagy a szüléstől. Ha próbálkoztok már egy ideje, de nem jön össze a baba. A kineziológia egy nagyon hatékony és gyors probléma megoldó rendszer, ahol dolgozunk a tudatalatti hitrendszerekkel és érzelmi blokkokkal. A babavárás, várandósság és szülés témakörében is nyújthat neked hatékony segítséget ez a módszer.

BURJÁN KATI  |  karma asztrológia

Az asztrológia külön nem elemzi a terhesség tényét, mivel az elmúlt 2000-3000 évben ez természetes folyamat volt. Felelősséggel nem is lehet egyértelműen megmondani egy adott képletől, vagy előrejelzésől, hogy mikor várható a fogantatás. Ezt fontosnak tartom leszögezni. Ami letapogatható, az a lélek finomhangolása, ahogy megágyaz egy esetleges terhesség tényének. Ebben tud egy elemzés segíteni.

A várandósság minden nő életének az egyik legmeghatározóbb szakasza. Sok-sok örömöt, új felfedezést, kiteljesedést, de nehézséget is tartogat ez az időszak. Minden kismama szeretné a legkiegyensúlyozottabb közeget nyújtani gyermekének a várandósság ideje alatt, azonban az új élethelyzethez való alkalmazkodás, a test átalakulása, a hormonális változások, s az ezzel együtt járó érzelmi hullámvasút, a félelem felerősödése, a mindennapi stressz, mind-mind kihívást jelentenek ebben az időszakban. A Középpontban rengeteg támogatást kaphatsz fizikai, mentális, érzelmi és lelki szinten egyaránt, hogy megtanuld kezelni a felmerülő problémákat, és ezáltal a legharmonikusabban tudd megélni a terhességed. Ez a baba számára is nagyon lényeges, hiszen a növekvő magzat együtt rezzen az anyával, egységben van vele, osztozik az anya érzésvilágában. Sok kismama vágya, hogy megélje ezt a kapcsolódást, rá tudjon hangolódni a babára, érezve ezáltal, hogy mire is van szüksége a fejlődéshez. Mi segítünk a szorosabb kötelék kialakításában, hogy anya és a baba egymást támogatva tudja megélni az átalakulást, az életre való felkészítés útját.

A jóga áldásos hatásaitól kezdve, a kismama masszázson át, vagy a kineziológia segítségével, de biztosan megtalálod azt, ami a legjobban támogat benneteket!

várandósan

VALTER ÉVA  |  kismama jóga

A kismama jóga egyfajta áramlás, minden mozdulata lágy, hullámzó. Minden jógagyakorlat megfelelően módosítva van, hogy nagy pocakkal is kényelmesen, biztonságosan lehessen végezni. Kevés pózt tartunk ki, a dinamikus gyakorlás a jellemző, hogy a kismama semmiképp se terhelje túl magát, és a lepényi keringés folyamatos maradhasson.

KÉSELY HAJNALKA  |  hangtál kezelés

A zenélő hangtálak mély, lazító, finoman lágy hangjai segítik a kismamát a babájával való bensőséges kapcsolat kialakításában. Segít oldani a szorongást, félelmeket, általa a kismama harmonikusabban tudja megélni a várandósságot. Terhesség alatt a rezgések harmonizálják a magzat és az anya rezgéseit, segít a fokozottan terhelt testrészeknek az ellazításában. Pozitívan befolyásolják az anyukák légzését, a test vegetatív működéseit, kiegyensúlyozzák az immunrendszert, az idegrendszert, jótékonyan hatnak a kisbabára is, szülésre való felkészülésnél lazíthatja a feszes izomzatot. Biztosítja a fizikai feszültségek elengedését is. Kutatások szerint a magzat élete 16. hetétől érzékeli a hangokat. Viszont a rezgéseket, a mama lelki állapotát már jóval korábban. A várandósság 12. hetétől ajánlott!

MAGYAR-KIRÁLY KATALIN  |  meditatív masszázs

A várandósság csakugyan áldott állapot. Érzékenyebbé, nyitottabbá válunk, illetve önmagunkkal, babánkkal és másokkal való kapcsolatunk mélyebb szintjeit is megtapasztalhatjuk. Mindemellett a testünk is komoly változásokon megy keresztül, ami társulhat kellemetlen érzésekkel. Leggyakrabban fáradtság/fáradékonyság, fejfájás, gyomorégés, vizesedés, hátfájás nehezíti a terhességet, de ezeken felül sajnos még számos tüneteket tapasztalhatunk. Ilyenkor jól esik egy kis kényeztetés, főleg, ha ezáltal még a kellemetlen testi tüntek is enyhülnek. Ez a masszázs a meditatív masszázs speciális változata, amelynek előnyeit a betöltött 12. hét után élvezhetik a kismamák. A kezeléssel a várandósság időszakának szépségeit erősítjük és a nehézségeit könnyítjük meg. A gyengéd masszírozás enyhíti a testi tüneteket, harmonizálja az energiarendszert, illetve meditatív jellegénél fogva, segít elmélyülni önmagunkkal és a kisbabával való kapcsolatban.

DR. ELSIK ANIKÓ  |  Gartai módszer

Sokféle problémával fordultak már hozzám, többek közt depresszióval, szorongással, pánikbetegséggel, hipochondriával, hormonális betegségekkel, emésztési problémákkal, de az egyik legizgalmasabb terület a babára vágyók és a várandósok kezelése. Több esetben segíthettem hozzá párokat a várva várt terhességhez, és kísértem végig várandósokat a fogantatástól a szülésig.

VALTER ÉVA  |  kismama masszázs

A várandósság a nő életének egyik legszebb, legizgalmasabb kalandja. Sokan mégis testi szinten nehézségekkel küzdenek e csodás hónapok során, a testi kellemetlenségek pedig egy idő után lelki szinten is negatívan hatnak a kismamákra és a kis pocaklakóra. A kismama masszázs megoldást jelenthet a felmerülő nehézségekre. Miben segíthet neked a várandósság alatt? Csökkenti a stressz fizikai tüneteit, enyhíti az ízületi merevséget, javítja a keringést, az alvás minőségét, jótékonyan hat a nyirokkeringésre és a hormon változásból adódó hangulatingadozásokra.

SCHWARZENBERGER ÉVA JULIANNA  |  kineziológia

Miben tudok segíteni Neked a kineziológiával? Ha nem vagy biztos benne, hogy szeretnél-e egyáltalán gyereket. Ha félsz a várandósságtól vagy a szüléstől. Ha próbálkoztok már egy ideje, de nem jön össze a baba. A kineziológia egy nagyon hatékony és gyors probléma megoldó rendszer, ahol dolgozunk a tudatalatti hitrendszerekkel és érzelmi blokkokkal. A babavárás, várandósság és szülés témakörében is nyújthat neked hatékony segítséget ez a módszer.

ROMÁN JUDIT  |  női Iyengar jóga

Ha harmonikus a hormonális működésed, ha érzelmileg és fizikailag is stabil vagy, könnyebben megy a teherbeesés, jobban viseled a várandósság időszakát és szülés után is könnyebb lesz a regenerálódás. Az Iyengar jóga rendszere, az eszközök használata, segít abban, hogy életednek ezekben az érzékenyebb szakaszaiban is biztonságosan gyakorolhass. A tudatos gyakorlás támogat abban, hogy harmóniában élj a testeddel, a testedben, és könnyedebben viseld a ciklusok közti átmeneteket, kedélyingadozásokat, valamint természetesen meg tudd élni nőiségedet. Segít, ha szeretnél felkészülni testileg-lelkileg a várandósságra, erősíti a termékenységet, egészségessé teszi a menstruációt és könnyebbé a változókorba való átmenetet. Erősebb leszel mentálisan, így jobban szembe tudsz nézni az élet hozta problémákkal.

VARGA KRISZTINA  |  családállítás

 

EPRESI DÓRA  |  coaching

A leendő kismamáknak többek között abban tudok segíteni, hogy egyre inkább lecsendesedhessenek a munkájukban, munkahelyükön, megágyazva egy baba érkezésének.

BODA GABRIELLA  |  konzultáció, én-tér állítás

Egyéni családállítással, konzultációval és csoportos én-tér állítással tudlak segíteni, hogy megtapasztald a saját tested, érzéseid nyelvét. Ha még csak tervezed a babát, helyet szeretnél csinálni neki az életedben, ha nehézségek adódtak, ha már megfogantál és készülnél az új élethelyzetre, ha veszteség ért, vagy ha már túl vagy a gyerekvállaláson és jó lenne visszatalálni önmagadhoz, harmonizálni a szerepeidet – bármelyik fázisban szívesen kísérlek, hogy megtaláld az örömteli, szeretetteljes kapcsolódást önmagadhoz és életed fontos szereplőihez!

Amikor világra hozzuk a magzatunkat, nem csak egy kisbaba születik, hanem egy anya és egy apa is. Az új szerep, a hormonális változások, a kialvatlanság, az elszigeteltség érzése, sok nem várt kihívást görgetnek elénk. Ezt a csodás időszakot be tudják árnyékolni a kétségek, a fáradtság, az aggódás, ám ezeknek a negatív érzéseknek ugyanúgy helyük van egy család életében, mint a beteljesedésnek és a boldogságnak. De itt is igaz az, ami az élet más területein, segítséggel, közösségben sokkal könnyebb!

kisbabával

JUHÁSZ-FEKETE ZSUZSANNA  |  masszázs

A kisbaba érkezése után – a gyermekágyas időszak elteltével – a masszázs segíti az anyukák hát-és vállfájdalmainak enyhítését. Teljesen természetes, hogy a kisbabájukról gondoskodó anyukáknak szükségük van az énidőre, a kikapcsolódásra, nem csak testileg, de mentálisan is. A masszírozás nem csak oldja az izomfeszüléseket és enyhíti a fájdalmakat, hanem megnyugtatja az idegrendszert, pihentet, ami által a szervezet nyugalmi helyzete visszaáll. A masszírozás pozitív hatással van a tejtermelésre is, ami relaxált, nyugodt állapotban termelődik megfelelően, míg a stressz és a kimerültség kedvezőtlenül befolyásolja a tejleadó reflexet. A masszírozás semleges masszázsolajjal történik, ami biztonságos az anyuka és kisbabája számára is.

KOLTAYNÉ BUDAI KITTI  |  kineziológia

Anyának lenni a legcsodásabb és egyben a legnehezebb feladat. Egy gyermek születése valójában egy mindent felforgató esemény. A nőből anya lesz, ami egy olyan új szerep, amit meg kell tanulni. A kezdeti időszak az ismerkedésről szól, hiszen megismerjük az új jövevényt, megtanuljuk ellátni, gondozni, ilyenkor alakulnak ki a családban a szerepek. Bekapcsolhatnak a családból hozott minták, amelyek néha szöges ellentétben állhatnak azzal, ahogy mi viselkedni szeretnénk. Az oldások során megnézzük a félelmek és az érzések mögött meghúzódó okokat és feloldjuk azokat. A folyamat során segítek abban, hogy meglásd a szépséget az új élethelyzetedben, megtaláld ebben a helyed és olyan anyává válj, amilyen mindig is szerettél volna lenni.

EPRESI DÓRA  |  coaching

Anyaként és ügyfeleim kísérőjeként egyaránt megtapasztaltam, hogy tudatos tervezéssel hogyan lehet karriert építeni a baba megérkezése után,
illetve hogyan lehet vezetőként helytállni a gyerek mellett.
A kispapák, édesapák számára a tudatos karriertervezés, az új helyzetre való felkészülés sokszor különösen fontossá válik, örömmel dolgozom velük is.

ROMÁN JUDIT  |  női Iyengar jóga

Ha harmonikus a hormonális működésed, ha érzelmileg és fizikailag is stabil vagy, könnyebben megy a teherbeesés, jobban viseled a várandósság időszakát és szülés után is könnyebb lesz a regenerálódás. Az Iyengar jóga rendszere, az eszközök használata, segít abban, hogy életednek ezekben az érzékenyebb szakaszaiban is biztonságosan gyakorolhass. A tudatos gyakorlás támogat abban, hogy harmóniában élj a testeddel, a testedben, és könnyedebben viseld a ciklusok közti átmeneteket, kedélyingadozásokat, valamint természetesen meg tudd élni nőiségedet. Segít, ha szeretnél felkészülni testileg-lelkileg a várandósságra, erősíti a termékenységet, egészségessé teszi a menstruációt és könnyebbé a változókorba való átmenetet. Erősebb leszel mentálisan, így jobban szembe tudsz nézni az élet hozta problémákkal.

BODA GABRIELLA  |  konzultáció, én-tér állítás

Egyéni családállítással, konzultációval és csoportos én-tér állítással tudlak segíteni, hogy megtapasztald a saját tested, érzéseid nyelvét. Ha még csak tervezed a babát, helyet szeretnél csinálni neki az életedben, ha nehézségek adódtak, ha már megfogantál és készülnél az új élethelyzetre, ha veszteség ért, vagy ha már túl vagy a gyerekvállaláson és jó lenne visszatalálni önmagadhoz, harmonizálni a szerepeidet – bármelyik fázisban szívesen kísérlek, hogy megtaláld az örömteli, szeretetteljes kapcsolódást önmagadhoz és életed fontos szereplőihez!

MAGYAR-KIRÁLY KATALIN  |  meditatív masszázs

A meditatív masszázs, földön fekve, ruhában történik. Enyhe nyomásokat, gyengéd gyúrásokat alkalmazok, illetve akupresszúrás pontok érintésével az energiarendszer harmonizálását támogatom. A masszázs segít kikapcsolni az elmét, ellazítja a testet és energetizál. Ez a masszázs a lelki blokkok oldásával enyhíti a fizikai tüneteket.

VARGA KRISZTINA  |  családállítás

 

KÉSELY HAJNALKA  |  hangtál kezelés

A szülést követően esetlegesen jelentkező túlzott kimerültség, kialvatlanság, növekvő felelősség miatt érzett szorongás, a folyamatos aggodalom könnyen átbillenhet egy idő után depresszióba, amely számos pszichoterápiás megoldás mellett megelőzhető hangtálas relaxációval is.

SCHWARZENBERGER ÉVA JULIANNA | kineziológia

Friss anyaként rengeteg bizonytalanság jelenhet meg az életedben, ilyenkor érzelmi blokkok feloldásában tudok segíteni, mely által meghallhatod a saját belső hangodat. Így többé nem lesz kérdés, hogy elég jó anya vagy-e, hogy melyik javaslatra, tanácsra hallgass, nem fogsz aggódni azon, ha elveszted a türelmed vagy ha nem találod a hangot a nagymamákkal, minden gördülékenyebbé válhat!

PRÁGER ANNA  |  női hatha jóga

 

programok aktuális programjaink

blog legfrissebb bejegyzések

szakmai partnereink

jelentkezz test és lélek a középpontban

1.

Válassz

Válaszd ki szolgáltatásainkból azt, ami a leginkább érdekelne.

2.

Jelentkezz be

Küldj üzenetet vagy lépj velünk kapcsolatba. A bejelentkezésre kattintva megtalálod az általad keresett szolgáltató elérhetőségeit.

3.

látogass el hozzánk

Már csak annyi a dolgod, hogy ellátogass hozzánk, szeretettel várunk a Középpontban!