+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

jóga

jógaóra Yin jóga

Fábián-Palya Réka

Miről szól az aromaterápiás Yin/Restorative jóga?
A Yin jóga a befogadásról, megnyílásról szól, a mozdulatlanság jógája, ahol a lélek ébred, ahol a mindenség feltárul. A Yin jógában, a Yin pózokban hosszú percek telnek el mozdulatlanul, lassú, kiegyensúlyozott légzéssel. Nincs ütem, kevés a figyelem elvonó tényező saját magunkról, így leginkább az elménket kell a mostban tartani, ehhez gyönyörű mantrákat és csodás illóolajokat hívunk segítségül. Ebben a mozdulatlan állapotban közel kerülünk Önmagunkhoz, találkozunk a lelkünkkel, ahol minden csendes és békés, nincs feszültség.
A Restorative/helyreállító jóga az idegrendszer kisimítója, segít a mentális és fizikai ellazulásban. Kiválóan alkalmas a paraszimpatikus idegrendszer, a relaxációs válasz bekapcsolására. Itt a szervezet már nem a menekülés, üss vagy fuss stresszes állapotában van, hanem pihenhet, emészthet, és megteheti mindazt, amire stresszes állapotában nem képes. A Restorative jóga mély érzelmi ellazulást biztosít, hatására javulhat emésztésünk, alvásunk, légzésünk minősége, általános egészségi állapotunk.
Az aromaterápia hatásos kiegészítője a Yin/Restorative jógának. Az illatok érzést váltanak ki belőlünk, nagyon szépen segítik az elengedést, a jelenben levést, segítenek előhozni saját univerzumunkat, hogy újra kapcsolatba kerüljünk saját természetes létezésünkkel, Önmagunkkal. Az illatok csodás képessége, hogy segítenek visszanyerni fizikai, érzelmi és mentális egyensúlyunkat.

“A természetes illatok megnyitják lelkünk kapuját, és betölthetik azt a kínzó űrt, amelytől oly sokan szenvedünk.”

Az órákat mindig légzőgyakorlattal kezdjük. Légzés nélkül nincs élet… éppen ezért nagyon fontos hangsúlyt fektetnünk a különböző légzőgyakorlatokra.

“Egy emberi élet lélegzetvételeinek száma előre meghatározott. Hogy hogyan vesszük az adott számú lélegzetet – röviden vagy hosszan, felületesen vagy mélyen, mellékesen vagy tudatosan – ez különbözteti meg az életeket egymástól.”

Rövid bemelegítés, finom átmozgatást követően megpihenünk a Yin/Restorative jóga ászanáiban. Az óra végét mindig mantra meditációval zárjuk a kundaliní jóga tárházából, mivel a mai túlhajszolt, túlstimulált elménk leghathatósabb fegyvere a meditáció.
Középpont Jógastúdió | Yin jóga | Fábián-Palya Réka
Időpontok | Elérhetőségek
Az órarendben szereplő óráinkra előzetes bejelentkezés NEM szükséges!

jóga Oktatóink

középpont órarend

1.

Válassz

Válaszd ki jógaóráink közül azt, ami a leginkább érdekelne.

2.

Nézd meg az órarendet

Az órarendre kattintva megtalálod az általad keresett jógaóra időpontját.

3.

látogass el hozzánk

Már csak annyi a dolgod, hogy ellátogass hozzánk, szeretettel várunk a Középpontban!