+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

blog

Középpont Blog | Válaszd az Életet!

Válaszd az Életet!

Bizalom | Önbizalom
Mennyire határozza meg az önbizalmunkat a gyerekkorunk? Szerintem nagyon is!
Legalábbis nekem meghatározó volt. A legtöbb mostani anyuka, biztos, hogy szívrohamot kapott volna az édesapám sajátos nevelési elveitől- és sokszor mondjuk nevetve a testvéreimmel, hogy csoda, hogy felnőttünk!
Amikor másfél év körüli lehettem, a nagypapám megkérdezte apukámat- miért engedi, hogy felmásszak az almafára? Azt felelte- tanuljam meg itt, milyen leesni! Aztán amikor 3 évesen a magas körtefán meglátott a nagyapám- levegőt se mert venni, nehogy leessek! Lélekszakadva futott apukámhoz, hogy a Krisztike fent van a 3 méter magasan! Apukám fel se nézett az újságból, úgy válaszolt: tudja milyen leesni!
Arra tanított, hogy ismerjem meg a saját határaimat. Mindig figyelmeztetett, de egyben teret is adott a tapasztalásnak. Az ő belém vetett bizalma erősítette az én önbizalmam is. Gyerekként, majd kamaszként és végül felnőttként is igyekszem a félelmeimmel szembe menni. Ezt szoktam a hozzám fordulóknak is tanácsolni.
Középpont | Blog
Masszőrként kétféle ember típussal szoktam találkozni az ágyamon.
Érdekes, hogy akik egészséges önbizalommal rendelkeznek, ők rendszeres karbantartásra járnak hozzám. Általában sikeresek az élet többi területén is. Önmagukba, az egészségükbe fektetnek. Rendszeresen sportolnak, jól érzik magukat a munka világában is. Azt szoktam mondani, hogy nekem mesélnek a testek: ahogy „viselkednek” az izmaink, az tükrözi a személyiségünk is.
A másik csoport az, akinek nagyon nincs önbizalma. Nekik már levetkőzni is nehéz, nem tudják szeretni maguk, a testük. Szabadkoznak amiatt, ahogy kinéznek. De az a jó hír, hogy ezen lehet változtatni! Az önbizalom is fejleszthető! De azt hiszem, hogy az önelfogadással és önszeretettel kell kezdenünk. Figyeljük meg a gondolatainkat: hogyan bánunk magunkkal? Tiszteljük magunk? Szeretettel és türelemmel vagyunk önmagunk felé? Vagy ostorozzuk magunkat mindenért?
Most nagyon könnyen kerülhetünk ebbe a negatív spirálba: hiszen a külvilág bizonytalan. Járvány van, korlátoznak minket, sok mindenkinek veszélybe kerül a munkája. De egy valamit biztos senki nem vehet el tőlünk: a belső világunkat, az értékeinket. Itt a remek alkalom önmagunkkal foglalkozni, önmagunkba fektetni! Lássuk meg a lehetőséget ebben a helyzetben: minden döntést mi hozunk meg! Az, hogy hogyan érezzük magunkat- nagyban rajtunk múlik!
Pár napja utaztam a buszon. Sokáig csukva volt a szemem, élveztem a reggeli napfény erejét és a kedvenc zeném szólt a fülemben. Akkora szabadság érzés öntött el hirtelen, szinte eufórikus volt! Kinyitottam a szemem és megütött a kontraszt: mindenhol lehajtott fejjel, mobilba bújó szomorú arcok… De aztán megláttam a cinkostársam: egy 60 körüli nő, kibontott hosszú hajjal, sámán öltözékben, farkasos arcmaszkkal. Ő azt tette amire az én lelkem vágyott: csukott szemmel mosolygott és élvezte a fülhallgatójából áradó zenét. Járt a keze és a lába, az egész teste táncolt! Szinte transzban volt! Mosolyogtam és megállapítottam magamban, hogy igen- tényleg mi döntünk! Mekkora önbizalom kell ehhez? Mekkora bátorság?
Újra a körtefa ágai között lebegett 3 méter magasan a lelkem. Megint bennem volt a 3 éves énem „képes vagyok rá, meg tudom csinálni” bátorsága. Önkéntelenül elkezdett járni a kezem és a lábam. Mosolyogtam és csak mosolyogtam.
Válaszd az életet, válaszd magadat! A belső szabadságunkat senki nem veheti el!
Középpont | Varga Krisztina
Varga Krisztina | Masszőr

feliratkozom hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelünkre, ahol sok hasznos információval látunk majd el, hogy nagyobb betekintést nyerhess stúdiónk életébe.

blog további bejegyzések