Jóga

ismerj meg Pfeffer Kinga

Dinamikus Jóga | Relaxáció és meditáció

Pfeffer Kinga vagyok, eredeti szakmám szerint humánerőforrás-menedzser, de valójában jóga és meditáció oktatónak vallom magam.
Jógaoktatóként 2009-ben végeztem a Sivananda jógaközpontban, majd különböző továbbképzéseken és autodidakta módon tanultam tovább. Az évek során rátaláltam a Purnam jógaoktató akadémiára, itt végeztem el pranayama, valamint a meditáció oktatói kurzusokat. 7 év jóga tanítással a hátam mögött, némi szünet után úgy döntöttem, most már a meditációban megszerzett elméleti és gyakorlati tudásomat szeretném továbbadni. Megmutatni másoknak is, hogyan boldogulok én – a meditáció segítségével – a mindennapi életben, hogyan nézek szembe a problémákkal, hogyan kezelem a nehéz helyzeteket. A mindennapos relaxáció és a meditáció most már része az életemnek, biztosan lehetne ezek nélkül is boldogulni, de minek? Miért hagynánk kihasználatlanul ezt a rendkívül értékes eszközt, amellyel SZINTE BÁRMI elérhető – ami nem más, mint az: ELME.
A „szinte” szót külön kihangsúlyoznám, nem hagyhatjuk figyelmen kívül.
Ha például az a célod, hogy megnyerd a lottó főnyereményét, vagy Brad Pitt felsége akarsz lenni, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak… De ha reális, értelmes, elérhető (bár, lehet, hogy pillanatnyilag elérhetetlennek tűnő) dolgot tűztél ki magad elé, ahhoz nagy valószínűséggel hozzá tud segíteni a kitartó gyakorlás.
Ha szeretnéd, Te is megtapasztalni ezt a végtelen bölcsességet, ami benned is ott van, kezdj el gyorsan meditálni! Hosszasan tudnék még mesélni erről a témáról, de úgy gondolom, ezeket nálam okosabb emberek már nagyon szépen leírták. Egyébként is, minél kevesebb a szó, és minél több a gyakorlás, annál jobb. Beszéljenek helyettem saját tapasztalataid.
Középpont Jógastúdió | Jóga, relaxáció és meditáció | Pfeffer Kinga
Állandó dinamikus órák
A dinamikus gyakorlás során az asanakat 2-3 légzésig tartjuk ki, ebben különbözik a statikus gyakorlástól, ahol minimum 5 légzésig. Asana sorozatokat végzünk, szinkronban a légzéssel, így a folyékonyság, folyamatosság áll a gyakorlás fókuszában. Egész testet átmozgató, dimamikus gyakorlatsor, amely teljes koncentrációt igényel. Kiegészítése lehet a statikus gyakorlásnak, illetve azoknak akik nem találták meg a számukra megfelelő gyakorlást a statikus irányzatokban. A nyújtások itt is statikusak.
A dinamikus jógaórákon a folyamatosság folyékonyság áll a gyakorlás fókuszában. Egy-egy testhelyzetben mindössze 2-3 légzésig maradunk, fenntartva ezzel az áramlást és a koncentrációt. Bemelegítés után egész testet átmozgató asana sorozatokat végzünk teljes szinkronban a légzéssel, majd rövid relaxációval zárjuk az órát.
A testérzetek, és a légzés folyamatos figyelése segít a jelenben maradni, megtanít fókuszálni, hiszen, ha csak egy pillanatra is elkalandoznánk, azonnal kiesünk az áramlásból.
A gyakorlásban végig fenntartott koncentráció összhangba hozza a testet és az elmét, közelebb kerülünk általa a meditáció állapotához, esetleg el is érjük azt. Ami a testet illeti: javítja a dinamikus állóképességet, valamint – a statikus órához hasonlóan – erősebbé és hajlékonyabbá tesz.
Ha szeretnél egy intenzív, fizikailag és mentálisan is harmonizáló gyakorlásban részt venni, várlak, szeretettel a dinamikus jógaórámon!

Ár: 3 000 Ft / alkalom (1,5 óra)

Állandó meditációs órák
Meditáció, melyet megelőz egy fizikai előkészítő gyakorlatsorozat és relaxáció. Az órák menete dinamikusan alakul a csoport összetételéhez, nincs fix forgatókönyv. A test átmozgatása azért szükséges, hogy ráhangolódjunk a finomabb gyakorlásra. A testnek fizikailag alkalmasnak kell lennie a hosszabb meditációs ülésre, az elmének pedig le kell csendesednie ahhoz, hogy meditálni tudjunk. Az utcáról beesve pedig a legritkább alkalommal fordul elő, hogy fizikailag és mentálisan ellazultan érkezünk. Mellkasnyitás, csípő lazítása, gerinc melletti izmok nyújtása/erősítése valamint az idegrendszert harmonizáló gyakorlatok mind-mind részei a test és az elme felkészítésének. A mentális hangolódást légzőgyakorlatokkal, végül relaxációval segítjük elő.
Ajánlott öltözék: kényelmes, laza, amely szabad mozgást lehetővé teszi

Ár: 3 000 Ft / alkalom (1,5 óra)

Magánórák
Bármikor érezheted úgy, hogy szükséged van egy kis személyes figyelemre, útmutatásra, amikor csak veled foglalkoznak. Lehetőséged van bejelentkezni magán órára, amikor kizárólag a Te problémádat boncolgatjuk, konkrétan erre irányzott gyakorlatokkal tudlak segíteni.

Ár: 7 000 Ft / alkalom (1 óra)

Középpont Jógastúdió | Jóga, relaxáció és meditáció | Pfeffer Kinga
Középpont Jógastúdió | Pfeffer Kinga
Időpontok | Elérhetőségek
Az órarendben szereplő óráinkra előzetes bejelentkezés NEM szükséges!

Pfeffer Kinga

jóga Oktatóink

középpont órarend

1.

Válassz

Válaszd ki jógaóráink közül azt, ami a leginkább érdekelne.

2.

Nézd meg az órarendet

Az órarendre kattintva megtalálod az általad keresett jógaóra időpontját.

3.

látogass el hozzánk

Már csak annyi a dolgod, hogy ellátogass hozzánk, szeretettel várunk a Középpontban!

program programajánló