Szolgáltatás testnek

ismerj meg Magyar-Király Katalin

Meditatív masszázs

Gyerekkorom óta benne van a masszírozás a kezemben. Már kicsiként én masszíroztam végig a családomat, később mikor már sportoltam is, a csapattársaim is élvezhették a hobbimat. Mostanra ez a hobbi hivatássá vált. Amit fiatalon autodidakta módon elsajátítottam, felnőtt fejjel tovább képeztem. Régen a masszírozásom csak az izmok lazításáról szólt, ez ma már ennél sokkal több.
Természetgyógyászként tapasztalom, hogy a test tükrözi a lelket. Legegyszerűbb példa erre a fájdalom. Ha valami fáj-feszül, az a lelkünk egy fajta üzenete számunkra. Például – szokták mondani -, hogy a váll fájdalom túl sok teher cipelését, vagy, a derék fájdalom az érzelmeink megrekedését jelenti. Valljuk be, ez nem nagy segítség, ettől nem múlik el a rossz érzés.
Emberként van egy kialakult értékrendünk, hitrendszerünk. Ez azt jelenti, hogy jónak illetve rossznak ítéljük meg a tulajdonságainkat, cselekedeteinket, illetve a velünk és körülöttünk történteket. Ezek a minősítések megakasztják az energiánk áramlását, torzítják a bensőnk valódi üzenetét és bizonyos esetekben testi tünetként jelentkeznek.
Elménk elcsendesítésével megnyílunk a tudatunk felé, aminek következményeként objektívek tudunk maradni magunkkal szemben, így a lelkünk nekünk szánt személyes üzenete hozzáférhetővé és értelmezhetővé tud válni. Ha egy masszázs ilyen tudatállapotban történik, akkor a masszírozás nem csak az izmok stimulációja, hanem kapcsolatteremtés önmagunkkal.
Szerencsére az élet úgy hozta, hogy megismerhettem a Gartai-módszert, amely segítségével ezt a fajta tudatállapotot elő tudjuk idézni. Ez a módszer megtanít koncentrálni, a figyelmünket egyhegyűvé tenni, azaz olyan tudatállapotba kerülni, amelyben esélyünk van az önmagunkkal való tiszta kommunikációra.
Masszázsaimnak – bármely típusú masszázsról is legyen szó – a Gartai-módszer képezi az alapját. A masszázsok, amiket nyújtok, meditatív jellegűek, hogy mindketten minél koncentráltabb tudatállapotba kerüljünk. Így tudatosan, vagy akár tudattalanul, egy az eddiginél is mélyebb kapcsolat jöhet létre önmagunkkal. Ennek hatására a masszírozás felszíni kezelés helyett, mélyreható, bensőséges kezeléssé válik.
A masszázsok ruhában történnek, földön fekve vagy masszázs széken ülve – igénytől és kezeléstől függően. Kismamáknak – a terhesség betöltött 12-14. hetétől kezdődően a szülésig – különösen jó ez a típusú masszázs, hiszen a test kényeztetése mellett, elmélyülhetnek a kisbabáikkal való kapcsolatban is.
Középpont Jógastúdió | Király Katalin
Teljes test masszázs (60-80 perc)
Ez a masszázs földön fekve történik. Fő célja az izmok lazítása mellett az elme elcsendesítése, minél mélyebb kapcsolat kialakítása önmagunkkal. A különböző masszázstechnikák alkalmazásával, illetve meghatározott pontok érintésével meditatív, relaxált állapot alakul ki, amely által megnyílunk saját tudatunk felé. A masszázs nem csak lazítja a testet, hanem energetizálja is, másfelől feltölti a lelket.
Derék – hát – váll – nyak – fej masszázs (30-40 perc)
Ez a masszázs erre a célra kialakított székben történik, mely felépítése révén tehermentesíti a nyaki, háti és ágyéki gerincszakaszt. A fájdalom a derék, a váll és a nyak területén gyakorta fejfájáshoz, tompultsághoz és rossz közérzethez vezethet. Ez a masszázs típus tökéletes választás ilyen esetekben, mivel csökkenti a fáradtságot, nyugtató, közérzetjavító hatású.
Fiatalító japán arcmasszázs (30-40 perc)
A japán arcmasszázs, egy különleges masszázstechnika, melyet nem csak az arcon végzünk, hanem a nyakon, dekoltázson és vállon is. A masszázs nyugtatólag hat az idegrendszerünkre, javítja a hatóanyagok felszívódását, mély rétegekbe való bejutását, segít a bőrnek megőrizni a rugalmasságát és megelőzi az apró ráncok elmélyülését. A gravitáció ellen dolgozik, tonizálja az izmokat, az öregedési folyamatokat lassítja. E masszázs rendszeres alkalmazása egészségesebbé és fiatalosabbá teszi arcunkat. Arcunk, nyakunk, dekoltázsunk masszírozása jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt.
Kismama masszázs (30-40 perc)
Szerencsére várandósan sem kell lemondani a masszázs adta kényeztetésről. A betöltött 12-14. hét és a 28. hét között a kismamák is részt vehetnek e speciális masszázson, amelynek fájdalomcsillapító, relaxáló és feszültségoldó hatása lehet. Emellett segítheti a terhességgel alkalmanként társuló testi tünetek enyhítését, ezáltal javítva a közérzetet, ráadásul a fejlődő magzatra is jó hatással van. Az ellazult lelkiállapot nyugtatólag hat a babára is, az elmélyült tudatállapot erősíti a kapcsolatot az anya és a baba között.

Szeretettel várom jelentkezésedet!

Az ÉLET legjövedelmezőbb befektetése az önmagunkra szánt minőségi idő.

Középpont Jógastúdió | Király Katalin
Középpont Jógastúdió | Király Katalin
bejelentkezés | Elérhetőségek
A kezelésre előzetes bejelentkezés szükséges!

Magyar-Király Katalin

jelentkezz test és lélek a középpontban

1.

Válassz

Válaszd ki szolgáltatásainkból azt, ami a leginkább érdekelne.

2.

Jelentkezz be

Küldj üzenetet vagy lépj velünk kapcsolatba. A bejelentkezésre kattintva megtalálod az általad keresett szolgáltató elérhetőségeit.

3.

látogass el hozzánk

Már csak annyi a dolgod, hogy ellátogass hozzánk, szeretettel várunk a Középpontban!

program programajánló