+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

blog

Középpont Blog | Középpontunk

Középpontunk

Minden ember legfőbb vágya, hogy találkozzon önmagával és életét ebben az összhangban élje. Gyönyörűen kifejező szó, az ÖSSZHANG. Az értelmező szótár szerint az összhang több dolog zavartalan együttléte, teljes egyetértése, együtt fellépő egységes hatása. Összhangban vagyok, ha a létezés különböző frekvenciájú rezgéseire képes vagyok ráhangolódni, és engedem rajtam keresztül megnyilvánulni.
Ilyenkor élő a tekintetem, s fény sugárzik a szememből. Az Univerzum teljes végtelensége tükröződik benne. Az én Univerzumom végtelensége. Nyitott vagyok, nem szégyellem megmutatni magam. Lélekben mezítelen vagyok előtted.
Vagyok, aki vagyok.
Nyugalom és harmónia árad belőlem, hisz mindennek, ami bennem van, létjogosultsága van. Érzem a méltóságom, van tartásom. A belső tengelyem az, ami a végtelen számú rezgést végül egy dallammá komponálja bennem.
Itthon vagyok, mert ebben az állapotban minden egyes porcikám, görbe hajszálam, rossz gondolatom, negatív érzésem egy elfogadó, meleg tekintetre talál. Én vagyok a rossz gondolat és én vagyok a meleg tekintet.
Érzem, ahogy az isteni gondolatok megtalálják bennem a megfelelő anyagi formát. Én teremtem magam, és az életem. Minden, ami megvalósult bennem és körülöttem, az én vágyam volt. Érzem a felelősségem. A jelenben vagyok.
Középpont | Blog
Ilyen, ha a középpontomban vagyok. Ezen a dimenziókapun keresztül érem el saját kis világomat, csodálkozom rá a saját működésemre és az univerzum működésére.
Most már van, hogy spontán megtörténik. De az út ezidáig kitartó, tudatos munkán és sok-sok gyakorláson keresztül vezetett.
Hogy mi szükséges ahhoz, hogy ez a kapu megnyíljon, hogy ez a híd átjárhatóvá váljon?
  • Hit abban, hogy van egy olyan részem, aki képes kapcsolódni a Forráshoz.
  • Éberség és koncentráció a meditációban. Éber vagyok, ha a figyelmem fegyelmezett és minden egyes belülről jövő gondolatot ingernek tudok tekinteni. A sok-sok sallang gondolat után – mely a hétköznapi tudatállapotunkat jellemzi – egyszer csak megjelennek a valódi gondolatok, s a gondolatok közti csendben ott leszek Én.
  • Nyitottság az új nézőpontok megjelenésére, egy ítélkezéstől mentes hozzáállás. Csak így villanhatnak fel olyan részeink a tudatalattiból, melyeket eddig nem tudtunk elfogadni.
  • Bátorság és magunkkal való őszinteség. A sok negatív tapasztalat rengeteg félelmet is ültet belénk. A rengeteg kudarc és félelem mellett bátor szívre van szükség ahhoz, hogy újra és újra rá tudjunk nézni árny oldalunkra. A megfigyelő (mi magunk vagyunk) hozzáállásától függően a sötétség egyszer csak fénnyé változik, a gyengeség erővé dagad.
  • Befogadó állapot. Hogy minden új gondolat termő földbe hullva anyaggá válhasson és gyümölcsöt hozzon bennünk.
Induljunk hát el középpontunkon át, a magunkhoz vezető úton, sok-sok kincset gyűjthetünk rajta!
Középpont | Dr. Elsik Anikó
Dr. Elsik Anikó

hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelünkre, ahol sok hasznos információval látunk majd el, hogy nagyobb betekintést nyerhess stúdiónk életébe.

további bejegyzések