+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

Gartai módszer

gyakorolj gyakorló napok

Gartai módszer

A Gartai módszerről szóló előadássorozattal párhuzamosan gyakorló napok indultak, ahol lehetőség nyílik az előadáson elhangzott gyakorlatokkal mélyebben megismerkedni közös gyakorlások formájában.

A gyakorló napokra történő jelentkezésnek nem feltétele az előadáson való részvétel! Bárki csatlakozhat, nem igényel semmilyen előképzettséget!
Miért fontos a gyakorlás, miért nem elég logikailag megérteni?
Elménk egyik fontos tulajdonsága, hogy nem tudunk semmit igazán őszintén elhinni, amihez semmilyen megélésünk nem kapcsolódik, ugyanakkor gond nélkül ringatjuk magunkat a megértés illúziójába, elkerülve ezzel a komfort zónánk határaink feszegetését, félelmeinkkel való szembenézést.
Amit viszont nem tudunk elhinni, azt valójában nem tudjuk valóságként elfogadni, nem tudunk hinni sem benne, nem engedjük, hogy formálja a hitrendszerünket, ami nagyon fontos lenne, hiszen rajta fog múlni, hogy mi az, amit érzékelünk a világból. Ami nem megy át a hitrendszer rostáján, az sajnos rejtve marad előttünk, nem lesz vele tudatos kapcsolatunk, nem fogjuk észrevenni a létezését, legyen az bármi, egy tulajdonságunk, egy természeti törvény, egy társadalmi működés stb.
Tegyünk egy próbát. Képzeljük el, hogy életünk első ejtőernyős ugrására készülünk! Már átestünk az elméleti felkészítésen, megértettük, hogyha mindent betartunk, akkor ez a sport bizonyos nézőpontból biztonságos, ott van a hátunkon az ernyő, ami majd kinyílik és segít minket a földet érésben.
Tehát ezek után ott állunk a magasban szálló repülőgép nyitott ajtajában ugrásra készen.
Teljesen érthető, ha az adott helyzet félelemmel tölt el minket, hiszen egy szárnyak nélküli élőlény számára ebben a magasságban kilépni a semmibe nem egy természetes helyzet.
Vajon az elménknek szóló elméleti tudás abban a pillanatban csökkenteni fogja-e az ott megjelenő halálfélelmünket, mert ha nem, akkor az eddig begyűjtött információ halmaz semmit nem változtatott az ejtőernyőzéssel kapcsolatos hitünkön.
Sokkal valószínűbb, hogy az első sikeres ugrás után, az első tapasztalatszerzés után csökken a félelmünk, amikoris boldogan állapítjuk meg, hogy tényleg nem haltunk meg. Ez viszont arra enged következtetni, hogy ez más dolgokban is így van, azaz nem lesz elég csupán információ szintjén kezelni a spirituális tanokat, kell, hogy valamilyen módon meg is tapasztaljuk azokat és ennek eredményeképp hatással legyenek a mindennapi életünkre, összefonódjanak vele, hiszen az egésznek ez lenne az értelme.
Szóval mindenképpen érdemes gyakorolni, már csak azért is, mert ezeknek a gyakorlatoknak az üzenetét, célját csak tapasztalati úton lehetséges megérteni. Fontos az elmélet is, fontos táplálni az elménket is, de csak úgy van értelme, ha ez tapasztalatszerzéssel párosul.
Gyertek, gyakoroljunk együtt, szeretettel várlak titeket!
Időpontok:

Ősszel folytatjuk!

Jelentkezés: A gyakorló napokra előzetes bejelentkezés szükséges a gartai.kinga@gmail.com email címen

Részvételi díj: 7 000 Ft / alkalom

Középpont Jógastúdió | A hely, ahol magadra találsz
bejelentkezés | Elérhetőségek

A gyakorló napokra előzetes bejelentkezés szükséges!

Gartai Kinga

középpont Gartai módszer

Ha felkeltette kíváncsiságodat a Gartai módszer és szeretnél még többet olvasni róla,
töltsd le a Gartai módszer jegyzeteit, vagy kedvenc fejezetünket a Beszélgetések című könyvből!