+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

Gartai módszer

nézd meg! GARTAI MÓDSZER ELŐADÁSSOROZAT 2022

Egészség a betegségben - vajon mit üzen a tested?
Mit jelent az, hogy egészség a betegségben?
A betegség nemcsak az egészségtől eltérő állapot, hanem az egészségre való törekvés is. Valójában értünk van és nem ellenünk, hiszen a betegség is mi vagyunk. Az Egység szeretete a test nyelvén. Az Egységre való törekvés akarata. Az isteni részünk a feltétel nélküli szeretet állapotában van, azaz minden értünk történik és nem ellenünk.
Mi akadályoz minket abban, hogy ezt lássuk?
A hitrendszerünk. Mi nem az objektív világot látjuk, hanem a hitrendszerünket, ő teremti számunkra azt a valóságot, amit érzékelünk. Az isteni részünk a hitrendszerünk mögött van. Amíg nem látunk rá, amíg nem látjuk, hogy nincs tőlünk független objektív valóság, addig az isteni részünket sem látjuk. Így nem is tudunk igazán bízni a feltétel nélküli szeretetben, abban, hogy szeretjük magunkat és minden értünk van, nem ellenünk. Ezért nagyon fontos törekvés, hogy megismerjük, megértsük a hitrendszerünket.
De ha minden értünk van, akkor mégis mitől betegszünk meg?
A hitrendszer rugalmatlanságától. A világképünk, a szokásaink, a tulajdonságaink mind a hitrendszerünk elemei. A Tudat önmaga felfedezésre törekszik és nem az eddigi tapasztalatok ismételgetésére. Amit „ma” megismerünk, azt „holnap” tovább kell engednünk, mert különben az eredmény akadállyá válik, már szűkít és nem tágít. Nem attól betegszünk meg, hogy valamilyenek vagyunk és azzal valami baj van, hanem attól, hogy ragaszkodunk ahhoz, amilyennek ismerjük magunkat. Monopóliumot adunk néhány reakcióinknak (világképünk, tulajdonságaink) és így nem engedjük meg, hogy ugyanarra az ingerre az eddigitől eltérő módon válaszoljunk. A test és a lélek pedig jelezni fogja akadály vagy betegség formájában, amikor ilyen módon korlátozzuk magunkat.
No de akkor mitől gyógyulunk meg?
A hitrendszer rugalmasságától. Ha képesek vagyunk nyitottnak lenni új nézőpontokra, ezáltal új reakciókra. Ez a teljességre való törekvés és a hitrendszerre való rálátás kulcsa. Az egészség pedig ennek a folyamatnak a folytonossága.
Figyelj mielőtt ítélkeznél! Értsd meg, mielőtt változtatnál!
Az előadássorozat célja, hogy rálássunk ezekre a folyamatokra, majd témakörönként megértsük, hogy hogyan és mit próbálunk meg üzenni magunknak a testünk és az egész életünk segítségével.
Bevezető előadás
Tüdő, Vastagbél
Lép, Gyomor
Szív, Vékonybél
Vese, Hólyag
Máj, Epe

középpont Gartai módszer

Ha felkeltette kíváncsiságodat az előadássorozat és szeretnél még többet olvasni róla,
lapozz bele az Egészség a betegségben című könyvbe!