+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

Középpont Jógastúdió | Női jóga

Női jóga 50 felett

„Use it, or lose it”
Iyengar tradíció szerinti, 50+-os női jóga sorozat indul a Középpontban!

Vasárnaponként 18:00-19:30 óráig várjuk a kedves jelentkezőket, ahol az 50 év feletti hölgyek gyakorlására fókuszálva, három nagy témát érintünk!

Szeptember 4, 11, 18 és 25-én az izmok, vázrendszer erősítésére, egészségének megőrzésére helyezzük a hangsúlyt, ugyanazt a témát feszegetve, egyre finomabban, pontosabban kidolgozva, légzőgyakorlatokkal megtámogatva.

Október 2, 9, 16 és 30-án a medence és hasi szervek erősítése, emelése a témánk.

November 6, 13, 20 és 27-én a szív-és érrendszer támogatására és erősítésére fókuszálunk.

Minden alkalommal a gyakorlatsorok mellé tanulunk hormonegyensúlyt támogató ászanákat, amelyeket otthon rendszeresen gyakorolva még eredményesebbé tehetjük gyakorlásunkat.

A sorozatok úgy vannak összeállítva, hogy bármilyen állapotban is légy, a megfelelő szinten kivitelezhetőek legyenek. Az Iyengar-jóga egyik jellegzetessége a segédeszközök használata, amelyek segítségével mindenki, saját szintjének megfelelően, figyelmesen haladva, az oktató vezetésével megtalálhatja azt a beállítást, amelyben megtapasztalhatja a jóga áldásos hatásait.

A jóga gyakorlása a külső burok felől halad a legbenső mag felé. Ezeken a gyakorlásokon a külső, anatómiai felszínt, a fizikai testet igyekszünk minél jobban beállítani, megismerni, egyes ászanákon keresztül jobb formába hozni, működését megtámogatni.
Az egymásra épülő gyakorlatok segítenek megérteni női szervezetünk változásait, kezünkbe vehetjük alakulását, természetes úton segíthetünk rajta, erősíthetjük, mobilizálhatjuk.

Az évek múlásával sokan beletörődnek szervezetük teljesítőképességének hanyatlásába. Idővel az izmok tömege, ereje, funkciója változik.
Ötven év felett izomtömegünk 1-2%-át veszítjük el évente. Ennek a folyamatnak a megelőzésére, lassítására helyezzük a hangsúlyt, kimondottan erősítő, földelő hatású gyakorlataival, határaink finom feszegetésével. A csontszerkezet erősítése a cél, az izomrendszer működésének feljavításával.

“A test és az idegrendszer elhanyagolása és kihasználatlansága révén kinyithatjuk az ajtót a mobilitás, a stabilitás, az erő és irányítás elvesztéséhez. Egyszerű szavakkal fejezi ezt ki az alábbi mottó: Use it, or lose it. Használd, különben elveszíted.”

Szeretettel várlak,
Enikő

Részvételi díj:
14 000 (4 x 3500) Ft, ami hónap elején egyben fizetendő, vagy a már meglévő bérletedből levonható alkalmanként.
A sorozatok négy fő jelentkezésével indulnak el.

Jelentkezés: eniko.szoyka@gmail.com email címen
Oktató: Szoyka Enikő

dátum

2022. 10. 02.

időpont

18:00 - 19:30

Résztvételi díj

14.000 Ft
Középpont Jógastúdió

helyszín

Középpont Jógastúdió
1112 Budapest, Nevegy Köz 2.
Honlap
https://kozeppont.com
Szoyka Enikő

Szervező

Szoyka Enikő
Email
eniko.szoyka@gmail.com