+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

Beszélő arcok

Középpont Jógastúdió | Beszélő arcok | Varga Kriszti

Testmesék

Középpontunk - Varga Krisztina
Befelé forduló, csendes és vad, a saját határait feszegető nő – mindkettő én vagyok, akiben ott él a gyógyítás. Ha megláttam egy pillangót menekülni a jégesőben, kiszaladtam hozzá, kergettem, és megakartam menteni… Szeretem a lepkéket, olyannyira, hogy kislányként megtanultam latinul a nevüket. Figyeltem rájuk, néztem a védtelenségükben rejlő szabad erőt, hogy bátran szállnak, nem tudva, milyen törékenyek. Elkaptam őket, vigyázva arra, nehogy megsérüljön a szárnyuk, majd tovább engedtem. Csodáltam, már azt is, ahogy a tenyeremben verdes a szabadságáért, pár percnyi fogságot sem tűrve. Fontos szimbóluma az életemnek a pillangó, a bal lábfejemre rá is tetováltattam egy apró, fekete, nappali pávaszemet, ami ha összezár, kívülről koromfekete, ha kitárja szárnyait színes, rozsdapiros alapon, kék, fehér, lila színekben pompázik, apró pávaszemekkel.

Arra emlékeztet, hogy soha ne hátrafelé, mindig előre, és ne zárd el magad, se más, se magad elől.

Bennünk él a masszőr, gondoljunk csak bele, ha fáj valamink, odanyúlunk, nyomkodjuk, simogatjuk…, Ösztönszerűen simítunk végig a babánk pocakján. Ez egy velünk jövő, mély, belső tudás, csak felszínre kell hozni. Az első, amit megtanultam, hogy az első érintés soha ne hirtelen történjen és soha ne hideg kézzel: ne rontsunk ajtóstul a házba! A második: elengedhetetlen, hogy masszőrként elfogadó, ítéletmentes, nyitott és érzékeny légy!
Középpont Jógastúdió | Beszélő arcok | Varga Krisztina
Hat évesen apukám eljátszott velem egy kísérletet. Nyitott volt a természetfeletti dolgokra, de közben mégis mindent be akart bizonyítani tudományosan is. Azt olvasta egy nőről, hogy lát a kezeivel, hogy csukott szemmel is megtudja különböztetni a színeket. Kíváncsi lett, azt gondolta, ez nem is olyan bonyolult… “Gyere Krisztikém, kipróbálunk valamit!” Felvágott néhány színes írólapot, bekötötte a szememet és elkezdte egyesével a kezem alá tolni a különböző színű papírokat… Öt percig tévesztés nélkül találtam el a színeket. „Mindegyiknek más a zsizsergése!” – közöltem, természetesnek találva, hogy látom őket. Apu emiatt sokáig azt hitte, hogy valószínűleg ezt a gyerekek még érzik… De amikor az unokáival is eljátszotta ugyanezt, és nem találták el a válaszokat, nem tudta mire vélni a dolgot. Érzetekből és a több tízezer órányi gyakorlásból, ma már könnyedén megkülönböztetem az állapotokat, azt, hogy egy fájdalom mi lehet: izomláz, sérülés, idegbecsípődés, húzódás, vagy gyulladás… A lelki okot tovább keresem… mert bonyolultabb, hosszabb múltja van.

A masszás során megtanultam megszabni a saját határaimat, jobban értékelni önmagamat és bízni a megérzéseimben.

A minap jött hozzám egy hölgy, akiről annyit tudtam, hogy idegbecsípődése van a derekában. 40-50 év közötti, nagyon elegáns, kosztümös hölgy volt, akiről éreztem: hárít, nem kívánja az egészet… Nem értettem, hogy akkor mit keresünk itt, miért jött el, miért kényszeríti magát? Nem tudtam kapcsolódni hozzá… Hasra „fordítottam”, majd egy finom, lágy, ringatós masszázst kezdtem el csinálni neki. Néhány perccel később egy belső megérzés annyira feszített, hogy végül hangosan kimondtam:

„Mitől félsz? Állsz, mint egy őzike, megbénulva a reflektorfényben, pedig minden elő van készítve. Ne dermedj meg!”

Meglepődött. Majd éreztem, ahogy ellazul és a masszázs végén elmondta, hogy ezek a szavak tényleg neki szóltak, mert éppen állást kapott Amerikába, ahol minden készen áll ahhoz, hogy új életet kezdhessen, de nem tud dönteni.
Középpont Jógastúdió | Beszélő arcok
Annyiféle fájdalomnak láttam már a valódi arcát a testünkben, hogy elneveztem őket testmeséknek. Nemrég egy kismama jött hozzám, erős, állandósult vállfájdalommal, amivel már nem tudott mit kezdeni. A masszázsból egy vezetett meditáció lett. Egy vad ló, akit befognak, vergődik, és teherként cipeli a félelmet, a kontrollt, a kérdést: többé nem leszek szabad? Fel kellett ismernie, hogy az új helyzetben is futhat szabadon, talán csak másképp.
A masszázs nálam kiegészül családállítással, alakformáló masszázzsal és két éve az access bars kezeléssel, ami egy 16 életterületet érintő fejmasszázs, érinti többek között a pénz témakörét, a szexualitást, a gyógyítást, a testet, és a kommunikációt is. Egy energetikai tisztítás, melynek során az agynak olyan részeit stimuláljuk, ami mindenkinél más mértékű és milyenségű eufórikus érzést idézhet elő.
Egy öt gyerekes családnak vagyok az elsőszülöttje, akitől az édesapja gyakran kér bocsánatot: „Krisztikém ne haragudj, amikor mi olvastuk a gyereknevelési könyveket, akkoriban még azt írták, ne vegyünk fel ha sírsz…” Olyan voltam mint egy kis pióca – gyakran mondta is rám anyu, mert mindig kerestem a kontaktust. Az én szeretetnyelvem az érintés, és ha ezt megvonják, a levegőt veszik el tőlem.
Középpont Jógastúdió | Beszélő arcok | Varga Krisztina
Középpont Jógastúdió | A hely, ahol magadra találsz | Képgaléria | Épület
Ismerj meg minket!

A Beszélő Arcok interjúsorozat által közelebbről ismerhetsz meg minket!

A riportokban mély és őszinte válaszokat kapunk arról, ki hogyan jutott el Életének arra a pontjára, ahol már nem csak önmaga, hanem mások tanítása és segítése is a cél.
Az interjúsorozat folyamatosan bővül, olvass minket, ha kíváncsi vagy, kik is dolgoznak nálunk!
A Középpont egy nagy család, melynek te is a része lehetsz!
Kövess minket!

hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelünkre, ahol sok hasznos információval látunk majd el, hogy nagyobb betekintést nyerhess stúdiónk életébe.