+36 30 371 5180 | 1112 Budapest, Nevegy köz 2. 

blog

5 ok, amiért érdemes felkeresni egy coachot

Voltál már úgy, hogy változtatni szerettél volna az életeden, de egyszerűen nem is tudtad hogyan kezdj neki? Teljesen oké, ha a válaszod igen, sokan vagyunk még ezzel így. A változás nehéz, főleg, ha azt se tudjuk, igazából hogyan fogjunk hozzá.
És miután elkezdtük, akkor is számtalan olyan körülmény jöhet közbe, ami vissza akar húzni minket a megszokottba. Akárcsak egy gumiszalag, ha túl messzire megyünk a régi, megszokott mintáktól, a komfortzónánktól, egyszerűen visszaránt. De ettől sem szabad megijedni. Ha azonban ennyi nehezítő körülmény ér minket, felmerül a kérdés, ki támogathat az úton? Hát erre vagyunk mi, coachok.
A coaching módszertana azért szuper, mert a coach nem a saját megoldását akarja rád vetíteni, abban segít, hogyan tudod kihozni magadból a maximumot és támogat, hogy megvalósíthasd az álmaidat. Bizony, akár olyan célt is, amit most még talán hangosan ki se mersz mondani.
1. A coachnál önazonossá válhatsz
A coach nem kritizál, nem ítélkezik, nem mondja meg, hogy mit csinálj, viszont bizalmi légkört teremt, amiben önmagad lehetsz. Ha pedig keresed még a választ arra, hogy ki vagy te és mire vágysz, kérdésekkel segít abban, hogy rátalálj a válaszokra. Mellette felfedezheted, mi is a legjobb számodra!
2. Együtt felállíthatjátok a pontos célokat
Az egyik legérdekesebb feladat a célalkotás – sokszor ugyanis az első gondolatként meghatározott célok mögött sokkal mélyebb vágyak is rejlenek. Mi lehet a legbensőbb vágyad? Gondolkoztál már rajta?
3. Tisztává, mérhetővé, átláthatóvá teszi az utat
A coaching során nemcsak felállítjuk a célt, át is beszéljük, mindezt hogyan érjük majd el. Minden egyes apró részletét megtervezzük. Sokszor tart vissza minket a félelem a céljaink elérésében, azonban, ha látjuk a felmerülő akadályokat, fel is tudunk készülni rájuk. Ha szembe merünk menni a félelmünkkel, el is oszlatjuk őket. A terápiás módszerekhez képest a coaching gyakorlatias, eredményközpontú megközelítést ad. Miután megfogalmaztuk az akadályt, át is vágunk rajta és egészen addig megyünk, amíg el nem érjük a célt.
4. Visszacsatol, számonkér
Néha jó lenne, ha egy-egy elhatározásnál valaki megkérdezné, valóban megcsináltuk-e, amit elterveztünk. A január 1-jén megtett fogadalmak sokszor ezért is veszíthetnek a lendületükből. A coaching egy partneri kapcsolat, tehát ha a kliensnek szüksége van arra, hogy valaki számonkérje a munkát, ebben is partner tud lenni a coach.
5. Kísér, amíg csak szükséges
A coach itt van veled, végigkísér az úton. Különféle eszközök, stratégiák állnak a rendelkezésére, amikkel támogathat. Segít megtalálni a motivációt, amivel a cél nem csak egy elérendő feladat lesz, hanem új szokássá is válhat.
Amikor becsukod a szemed, hogyan képzeled el a jövőt? Milyen életre vágysz? Arrafelé haladsz? Hiszel benne, hogy sikerül elérned?
Dóczy Júlia life és mindfulness coachként erősíti a Középpont csapatát. Amennyiben úgy érzed, hogy bármelyik pontban segíthetne a személyes fejlődésedben, itt tudsz hozzá bejelentkezni.

feliratkozom hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelünkre, ahol sok hasznos információval látunk majd el, hogy nagyobb betekintést nyerhess stúdiónk életébe.

blog további bejegyzések